Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 21, 2011

Bosan kalau deal dengan orang yang cewet melampau...

Aku balas - KALAU JADI, BANK IN PADA SAYA RM42. PASTU SAYA POS
(* bukan nurulhuda resad :)) )

Aku balas - KENAPA NAK COD? SAYA TAK CAJ POSTAGE, BARANG PUN BARU BUKAN 2ND HAND.

Aku tau dia dah mula syak wasangka sket ngn aku..
Aku pun selalu test seller kat Mudah.com.my dengan trick camni..
Nak tgk org tu betui nak jual ke.. atau nak tipu..


Aku bagi dia solution yang mudah je..
Aku suh dia add aku kat Facebook..
So, aku kenal dia.. dia kenal aku..
Apa-apa hal senang nak bincang..
Kalau aku nak tipoo.. apa kehei aku suh add FB kan..

Tetiba melenting pulak..
Hujung sms dia tu ada tulis BE PROFESSIONAL!!!

Hello minah...
Ko tau tak ko tengah deal dengan sapa ni?
Aku ni SRIKANDI ONLINE SHOPPER tau..
Separuh gaji dan pendapatan2 lain aku..
Sumer jahanam kat internet je tau..

Dari sekecik-kecik benda spt stokin Hasya.. spender Kalep..
Sampai laa sebesar-besar benda spt Deep Freezer..
Semua aku main klik-klik je beli..

Kalau dalam hati tu ada syak wasangka tebal sangat..
Asyik anggap orang nak menipu..
Kamu belum layak lagi nak berkecimpung dlm bidang shopping2 online ni..

Pergi jelah ke kedai dan telek.. belek.. baru beli..

Kalau dia request kat aku supaya MMS actual product aku leh terima lagi..
Kot suspicious sangat.. Video Message pun aku rela anta..

Bukannya benda mahal harga ribu-riban pun..
Menatang cooler tote ni je..

BRAND NEW..

Aku nak jual sbb terbeli dua biji..
Ni baru betul giler isim shopping on9..
Sampai tak igt apa dah beli.. apa belum..
(nnt aku reveal kotak vacung rahsia aku)

Aku jual pun.. dah kira masuk kategori rugi..
Aku beli RM42.00.. aku jual pun RM42.00..
Siap bagi free postage..

ITU PUN KO NAK CEREWET LELEBEY GAK KE!!!
.
.
.

Anyway, ada sesapa berminat tak nak beli cooler tote aku ni? ;)

13 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

HAHAHAHH, DIE TAKOT KO REMBAT DUIT DIE AR TU....AKU PUN TAKUT WEH, NAK BELI SET PANTANG OL PUN AKU TERKIAL KIAL PK SAMPAI KE NTI..KO TAWAKAL JER EKKK...

aQueen said...

baru 42 henget pun nak kecoh????? nak tgk barang bagai..!! aQueen dolu beli stroller Quinny Buzz 2K++ pun main klik2 jer... ishh..harap2 takde la yg nak menipu time tu.. ishhh..ish.. rugi duit le kak zel main sms ngan dia tu!

ieda a.k.a mama erfan said...

ahahaha... sangat HOVER cerewet okeh.. profesional la sangat dia tuh.. blekkk :p

kakngah said...

sah!
jakun.

mama iris said...

isk isk isk....memalukan wanita2 bergelar nurul...hakhakhak!!mencik3....

I want to lose weight said...

Erin..

Setakat 4-5 tahun aku membeli-belah on9 ni.. belum lagi kena tipu..

kalau kita tak tipu org.. apsal org nak tipu kita ye dak..

aLiYaHaRiZ said...

zel, akak ni pun mcm ko gak..kalau duit gaji tu mcm air je beli kat internet ni..tapi x pernah lagi akak tanye lelebih mcm orang tu..selalunya akak bank in je terus. Seller tu bukan melayu je..cina pun aku beli gak. semua kat internet. Tapi alhamdulillah lah tak de satu pun yg tipu..

Aku pelik la orang2 mcm ni..nak beli barang murah, nak beli kat internet tapi x nak percaya orang. Ko jgn jual kat dia la zel. Kalau dia tanye lagi ko up kan je rege nya.

-Kak wani.

nurulazham said...

samelah kak zel...nurul pun pernah kena...tracking no.xmasuk dlm system lg (kanggaroo courier)..sibuk email..suh explain..penat nak explain...siap dia kata be profesional la...customer is always right la...pastu siap dia kata 'akak belajar sampai U, xkan xbelajar benda2 mcm ni'...mmg mcm haremmmmmmmmmmmm

I want to lose weight said...

Akak Liya - betui.. kalau tak percaya, jangan beli online.. aku dah bagi free postage pun banyak hal..

Nurul - Tulah.. kenkadang depa ni tak paham.. once kita dah bagi tracking code.. patutnya seller dah lepas.. itu dah antara buyer dengan company yg handling post.

yang paling bengang.. tanya APSAL BARANG SAYA HARI NI TAK SAMPAI? KAN AWAK POS SEMALAM..

Nak je aku jawab..

KO IGT POSMEN TU ABANG IPAR NENEK TIRI LAKI MAK AKU KE?!!!

ratusiput said...

aku dulu mmg tak berani bli online.bukan sbb aku takut brg takde.tp aku takut aku salah bank in duit.ehehehe....tp skang dh terrer skit2...

Nurul Ashikin said...

salam puan, ada terbaca dlm entry ni yg puan beli deep freezer secara online, saya pon nak beli deep freezer ni, kat mana tuh puan beli? :)

I want to lose weight said...

nurul.. idh reply sms u

m.q said...

hahahahahah....dia tak kenai lg tu.
klu dia dh kenai, kompem dia konpiden beli hahahah