Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 27, 2011

Cam tak percaya dah 4 bulan..

Berjaya menyusukan sendiri budak kecik ni..

Kalau ikut perangai pemalas tabi'e aku ni..
Silap2 abih pantang hari tu.. abih laa menyusu anak..

Tapi setelah lama-lama menyusu badan..
Rasa cam susu badan ni lagi senang pada susu FM..
Kalau kuar.. tak payah berbakul2 bawak barang..
Pastu tak payah basuh botol susu banyak-banyak..
Malam, baby tak payah berendam tangan dalam buai..
Kepit je baby celah ketiak.. bagi dia cium aroma2 mami dia..
Lena laa tido sampai ke pagi..

Dulu aku jeles tau..
Orang dok citer..
Baby depa kul 9.00 malam dah tido..

Rupanya Hasya lagi best..
Kul 6-7 malam dah hanyut..
Janji mami baring dekat dengan dia..

Cuma perangai dia suka main2 dalam kul 2-3 pagi tu kekal..
Tapi takpe laa.. skang ni dalam 1-2 jam saje..
Pastu bukan tiap-tiap malam.. semgu ada laa 2-3 kali...
Kalau awal2 dulu.. dia bangun kul 3 pagi..
Melayan laa smpi ke siang..

Apa-apa pun..
Semoga mami terus dikurniakan susu yg cukup untuk Hasya..
Dan Hasya akan membesar dengan sihat dan gembira :)
.
.
.

6 comments:

ratusiput said...

cam aku..aku kaki jalan.mmg sgt susah kalau nyusu badan.baru jalan skit uwekkkkkkkkkkkk mcm kena cubit.haru biru jap aku dibuatnya.takble nk masak takble nk buat keje umah.suke ngempeng kan.anak2 aku sme dpt nyusu smpai 6 bulan je.hrp kalau ade rezki aku beranak lg sok dptla bg full breast feading.teringin sgt2.

cik cakcibo said...

apa2 n3 pasal hasya mesti ana tak lepas komen ... yaalah tgk la budak ni..pipi punyala tembam... nak la anak perempuan jugak!!!! uwarrggghhh

bb saya pun sampai skrg pun masih bf.. senang tu memang senang sgt kan.. tiada bandingan..tak yah nak menjahit tepi buai tiap2 malam.. kasi nenen ..kita pun bley rehat skali..lebuhhh sekali tido.. hihih

Adwawa3 said...

senang BF nie...harap Zel cont BF hasya selama yang boleh la yer...nk blk kg, nk jalan2 ke, nk gi shopping ke angkut je anak, xyah botol ke, air panas ke...hehe.
Dulu tok sll tny bl blk kg...hang tak bawak susu anak ka? Sengih dl br jawab...bawak tok..ada nie...

I want to lose weight said...

Kena bawak gak..
sebab abang kalep masih membotol :)

lemangcute yang Kosong said...

:) aminn... semoga dapat terus menyusus sehingga 2 tahun.. banyakk pahala kita dapat.. :)

etiey.com© said...

trahniah... insyallah selagi susu banyak.. selagi tu rezeki buat si kecik :P