Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 3, 2012

Bersusah payah nak dapat PSP


Dapat minggu lepas sebenarnya..
Minggu ni baru dapat citer kat sini :)

Jenuh tau nak dapat PSP ni..
Dah nyaris tak dapat..
Bukan sebab duit..
Ini tajaan Hajah Norlia..
So, mami tak payah pening bab tu..

Khamis tu lagi.. aku dah bgtau dia..
ESOK NAK ANTA NENEK, PASTU BELI PSP..
Kawan pun apa lagi.. giler punya excited la..

Sekali, pagi Jumaat itu..
Dia sangat tak sihat.. Lelah dia sudah marey..
Dalam kul 10.30 pagi tu nmpk teruk sangat..
Nak lak pagi tu dia muntah susu sebeban atas tilam..

Kul 11.00 pagi terus bawa gi Klinik Kesihatan Kalumpang..
Sampai je.. muntah sekali lagi..
Nasib baik sempat masuk toilet klinik..

Lepas ambik gas nebulizer tu..
Igtkan dah OK..
Selalunya sekali ambik je dah OK..

Dalam perjalanan g umah nenek..
Muntah lagi.. kali ni dia muntah kat lapik kaki..
Nasib bukan kerusi..

Sampai rumah nenek.. bagi dia makan ubat lelah & selsema..
Mami baru je start enjin kereta..
Muntah lagi.. muntahkan ubat yang dia makan tadi tu..

Igt nak terus hala ke Hospital KKB jer..
Ambik gas lagi..

Sekali tu nampak dia ok jer..
Takde pun nafas kencang ke hape..
Pastu dia nak minum air oren..
Lepas sket je pada KKB...
Selambak lagi muntah..
Nasib baik bawak besen..

Belum cukup lagi... hehehehe..
Aku nak lawan Ana Suzana lak hari ni..
Menaip panjang-panjang :))

Smpi Ulu Yam.. benti buangkan plastik muntah dia..
Teruskan perjalanan.. atas sket pada Serendah..
Muntah lagi!!!!

Pastu benti kat Petronas Rawang sebelum masuk highway..
Dalam toilet, nenek dia kata.. muntah sampai merangkak dalam tu..
Punya teruk muntah..

Pastu teruskan perjalanan smpi ke Tesco Shah Alam..
Igt nak beli PSP kat situ je..
Sampai je parking.. muntah lagi..
Tak tau laa apa yang keluar..
Berlendir kaler oren kuning gitu..

Pastu rupanya kedai game kat situ dah tutup..
Igt malas dah..
Tapi tengok muka sedih nak PSP tu...
Aku gagahkan jugak pergi ke Shaw Centerpoint, Klang..
Sampai kat situ.. sekali lagi muntah..
Kali ni dah kuar cam coklat-coklat pulak..
Aku dah panik sket sbb rupa cam darah pun ada..

Igt nak terus hala ke KPJ Shah Alam..
Kebetulan Kalep ada Medical Card Prudential..
Selain tu dia gak di cover oleh PM Care..

Tapi.. sekali lagi tengok muka yang sangat-sangat mengharapkan PSP..
Takpe laaa.. bawak jugak masuk pi beli..

Sebelum tu aku singgah kedai dulu..
Beli minyak Yu Yee Cap Limau, aku lumurkan kat perut dia..
Sebab aku syak bukan asthma..
Mesti kembung perut..


Sebaik sahaja mendapat Sony PSP tersebut..
Secara tiba-tibanya..
Sudah sihat..
Tak payah pakai stroller lagi..
 
Masa cina kedai tu tengah install game apa bagai..
Tiba-tiba

MAMI NAK MAKAN!!

Bagi dia Milo dengan Wafer..
Seram gak takut dia muntah balik kat situ pulak..
Tetapi tidak.. sihat terus sampai sudah :)
.
.
.

4 comments:

AIN NAZRI said...

mak aiiii trajiknya abg kalep nak dapat PSP.. hebat betol.. seb baek x apa2

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Mungkin kah Khaleef mogok lapar sebab nak kan PS2...

Mrs Nazar said...

hahaha..abg kalep ni... muntah byk kali pun berbaloi dpt PSP...muka terus senyum sampai teliga!!

N a d i a said...

hahahahaha..

Org selalu demam kalu kempunan ker apa.. ini muntah daa..


Nasib baik dah sihat lepas tu. Sekali dapat PSP plak tu.. hehehe.