Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 17, 2012

Kuching part I

Malam senin nak pergi tu..
Masing-masing dah tak bley tido..
EXCITED wei!!!

Hasya pun bantai tido kul 1.00 pagi..

Kul 4 pagi, mak aku dah gerak..
Awal benor!!
Sedangkan flight kul 9.45 pagi..

Takpe, biar cepat dari lambat..

Sampai LCCT dalam kul 6.30 pagi..
Melilau dulu cari parking..
Hampir nak masuk Zone C..
Tetiba, nampak Zone D..

Aih, tiba2 muncul je sebelah Tune Hotel tu..

Maka kami pilih Zone D yang menawarkan RM16.00 sehari :)


Zone D... kat jalan KLIA S4 tu..
Berdepan dengan Pos Malaysia Mail & Courier
(MIJ - next time sila cari kawan kat Pos Mesia Mail tu.. senang parking free :)



Lepas tag stroller..
Kamiorang terus check in..
Tak sabor dah..
Wpun minah AirAsia kat depan tu cakap..
Check in lambat sket pun takpe kak..
Nanti budak2 bosan dalam tu..

Hakak peduli hape depa bosan :))
Nak check in jugak..



Dah on d way nak naik flight..
Nasib baik flight parking takde laa jauh sangat..
Tapi bagi akak yang sekolah anak kurang 100 meter pun anta jemput naik kereta..
Jauh laaaa tu!!!


Sekeping gambor sebelum naik flight..
Yang tudung biru tu..
Penaja utama penerbangan pergi dan balik :)
Kami bayar utk diri sndr je..
Anak-anak sumer nenek yang bayar...

Mak aku dok risau..
Apsal boarding pass tak cam tiket kapal terbang pun..
Pegang kertas A4 jer..

Hehehehe.. nama pun naik Air Asia..
Camtu ler..

Mak aku biasa naik MAS..
Maklum laa kakitangan kerajaan..
Tu yang tak biasa nengok boarding pass AirAsia :)

Ke skang ni MAS pun dah guna self check in?

Takpe laa.. janji lepas naik kapal kereban :)

.
.
.


1 comment:

arinieva said...

terjawab sudah persoalan di minda kalep sama ada kapal terbang tu boleh kebang ke tak klu mami naik ye.