Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, May 22, 2012

Sarawak Part VIII - Dinner kat TopSpot


Tempat ni dari Tune Hotel tak jauh...
Tapi sangap gak ler berjalan kaki..
Sebab bentuk muka buminya naik turun... naik turun..

Tempat makannya terletak kat rooftop..
Tingkat 5 kalau tak silap..
Bawah2 semua car park..
Agaknya tu pasal ler tempat ni jugak dikenali dengan Taman Kereta..


Atas cadangan kawan dan survey aku kat google..
Maka kedai ABC Ah Seng jadi pilihan..


Sotong goreng tepung..
Memang sedap..
Selalunya kalau makan kedai tomyam..
Tepung je tebal.. sotong ntah hilang ke mana..

Yang ni.. tepung luar tu tak keras..
Sotong pun lebar-lebar..


Pucuk Midin goreng belacan..
Rasa cam pucuk paku..

Yang ni tak jumpa kot kat semenanjung..
Oyster Omelet..
Keras kedekiang..
Tak cam telur dadar biasa..
Not recommended..
Cicahnya yg bergambar sebelah pucuk midin tu lak masin gila..


Siakap 3 rasa..

Rerupanya wpun bergoogle apa bagai..
Ada gak yang terlupa nak order..
Butter Prawn...

Huhuhu..
Nampaknya kena repeat laa g Kuching kalau ada rezeki lagi :)

Gambor tukang bayar... as usual :)


Total kami kena untuk lauk2 dan nasi utk 8 orang makan..
RM99.00

Air dalam RM12.00...

Berbaloi ler kot..
Sebab sotong tu utk 4 orang makan..
Siakap pun besar punya..

Tapi.. tapi... tapi..

Sebab g balik jalan kaki yang buleh tahan jauh..
Sampai hotel perut aku pun lapar balik..

Aih!!!!
.
.
.

2 comments:

noradzlina.kamdani said...

ha ha ha...

Aiza Haris said...

ni yangg tak sabar nk g sarawak ni.... thn lepas pegii tapi tak puas...