Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, May 18, 2012

Sarawak Part II - kebang juak last nya...


Budak kenit yang tak paham apa-apa..
Mula2 tu dia cam suka je sbb bagi berdiri kat kerusi abang..
Pastu bila dah kena pakai seat belt..
Stewardess suh peluk dia..
Mula laaaa episod STRESS dalam flight..

Kamek lupak mao crita..

Itu belt.. kamek tak muat suda mau kancing..
Hampeh!!!



Ini bukan aksi mencari tali rapia nak sambung belt..
Dia tengah cari bahan bacaan :))

Ye.. seat belt tersebut lagi 1 inci baru leh sambung..
MIJ dah hampir sangat nak angkat tangan..
Panggil FA mintak extension belt..

HUWAAAA!!!

Tiba2 akak tarik napas gila punya dalam..

KLIK!!!

Hah, ngko.. melekat pun..
Terus masuk bawah perut..


Mamat ni.. mula-mula menyalahkan aku..
Masa kapal kerebang dok pusing2 landasan..
Kan slow je..

Dia bising dah..

NI MAMI PUNYA SALAH..
TENGOK KAPAL KEBANG NI PUSING-PUSING JE..

Kalep!!!

Sebelum mami campak ko kuar ikut emergency exit tu..
Baik ko senyap!!

Lepas tu.. bila isyarat belt dah padam..
Dia sibuk pulak cari safety belt aku..
Nak tolong bukak kan..

Ko tau dak..
Nak pasang tadi pun jenuh mengempis dah mak ko ni..
Ko senang2 nak bukakan pulak..



Minah ni.. bukan setakat menstresskan aku..
Satu flight tu pun turut stress yang hamat..

Ye.. dia mula melalak dari kapal kebang tu naik..
Sampai laaa 30 minit kemudian...

Pastu berjaya tidokan dia sekejap dalam 30 minit..
Celik je mata dia..
Mula laaa episod menangis sekuat hati..

Mak stresssss!!!

Kalau naik bas... mmg aku dah suh driver tu tinggalkan je aku tepi jalan..
Biar aku patah balik Tg Malim..


Sampai ke airport Kuching dalam kul 1.00 tgh..

Ambik teksi.. terus hala ke Tune Hotel Kuching...

Ok.. tamat episod 2..
Nantikan episod seterusnya.. :))
.
.
.

10 comments:

atoyis said...

akak org tm gak ke

mia-ina said...

si kecil menangis ka..mmg stress dlm flight ..jd perhatian org

I want to lose weight said...

Ye Otoyis..
Seumur hidup akak ni mmg di Tg Malim sajork :)

makcik rehan KJB said...

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahakhakahkahakahkahaahkahakahakahakajhakahakaha!

keras pipi aku mengketawa tau!

I want to lose weight said...
This comment has been removed by the author.
I want to lose weight said...

Huwaaa.. Sebelum bulan 10 ni aku kena hilangkan buncit at least 5 inci

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehe... takkan laa tak muat seat belt tuhhh... bior betoi... :D

noradzlina.kamdani said...

nape ko x hamik gambo pkai seat belt tu zel...

Mimy Hamid said...

akak zel kalau citer suka buat sy gelak terbahak sorang depan PC..memang tau..kahkahkah

Mummy said...

eloknya si hasya tuh akak susukan masa dalam flight..dia bingit telinga tu yg nangis tuh...kesian hasya