Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 23, 2012

Sarawak Part XI - naik bot ke seberang sungai


Belakang MIJ tu Dewan Undangan Negeri..
Yang ada cam khemah2 tu..
Bukan pasal ada function..
Suami Nini citer.. itu orang2 Iban yang tanahnya kena tipu..
Terjual tanpa sedar.. skang dah takde rumah...



Macamana boleh snap gambar?
Sebab aku tak naik..
Bagi 1K cash pun aku takkan naik bot gini.. :)

Sebenarnya aku takmo bagi sapa2 pun naik..
Nak-nak pulak Kalep..
Tapi itu laa dia tuntut sepanjang kat S'wak ni..
Nak naik bot.. naik bot.. naik bot...

Tak mahal naik bot ni..
Sehala melintas 50 sen sorang..

Mula2 aku igt dia berkayuh camtu..
Dok pikir gak.. BILA NAK SAMPAI..

Rupanya ada enjin :))



Tengok perangai dia..
Berbuih-buih dah mulut aku pesan..
Duduk diam-diam.. jangan bangun..

Masa g Bukit Merah Lake Town..
Camni gak dia buat..
Tangan tergapai2 nak pegang air..



Sara turun dulu..
Aku terus tanya dia best tak naik bot?

Jawapan ikhlas dia..

Takut Mami.. bot tu cam tak stabil..
Mesti sebab ibu!!!


WOI, KO MENGATA IBU YE!!

Jerit ibunya dari jauh :))

Hehehehe.. dah mami the gergasi tak naik..
Ibu laa jadi mangsa untuk dipersalahkan...



Dah masuk balik dalam kereta..
Baru laa aku citer kat depa..

Kawan aku kata.. sungai tu ada buaya..
Kalau pas hujan lebat.. air sungai naik..
Boleh nampak anak2 buaya lepak kat waterfront tersebut..

Terus masing2 pucat gigi..

Hehehe.. sajer je takmo bagitau awal-awal :))

Gambar ni MIJ nak buat profile FB dia :))
Cantik sangat ler tu..
.
.
.

7 comments:

Aiza Haris said...

tak jemu2 aku menanti entry sarawakkk ni... hehehe..senyom simpoll baca tau...

noradzlina.kamdani said...

aku pun tmpg bc entry g sarawak ni..sbb blm pernah sampai sarwak...

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said...

waaa....
mlm2 ada x kt waterfront air pancut menari-nari...??
dulu-dulu masa kekecik duk sana...
ada...
tp x tau la kan perubahan masa....

AIN NAZRI said...

suka betol baca entry akak.. aku dah g kuching ni.. aku leh imigine ke best an dan kelawakan mende yer.. heheheh chumel ajerk

meera said...

me too.. duk tunggu2 entry sarawak ni. njoy baca mcm i plk dah smpai sarawak. kak zel bess..!!!

meera said...

me too.. duk tunggu2 entry sarawak ni. njoy baca mcm i plk dah smpai sarawak. kak zel bess..!!!

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kenapa mami khaleef tak naik bot... Mami takut bot tenggelam yeeerrr.... :D