Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 3, 2011

Cam tak rasi laa...

Tiap kali aku bawak balik rumah Kota Malim..
Mesti menangis mengamuk smpi 2-3 jam..
Ahad lepas sama..
Semalam sama..
Hari ni lagi teruk..

Tu dia tido sbb dah penat sangat-sangat menangis..

Tak rasi kot dengan rumah ni..

Ni yang payah ni..
Igt weekend ni nak pindah balik sini..
Yelah lama sangat dah diperantauan..
Ikut aku smpi bebila pun takpe..
Tapi.. laki i tu..
Nak kena gak consider perasaan dia..

Agaknya dia lemas dengan persekitaran rumah aku ni..
Barang punya laa banyak..
Barang2 Inche Izman bawak dari Mambang tak kemas lagi..
Tengah2 rumah.. ada washing machine.. rak pinggan..periuk nasi.. dapur..
Aku nak kemas.. nak cucuk mana pun tak tau..
Dah laa rumah ni sempit giler..
Skang barang2 sumer serba dua laa pulak..
Patut wat garage sale je nih..
Kasi let go apa2 barang yang ada dua..
.
.
.

5 comments:

Amiizaa2001 said...

zel agaknya sebab tinggal lama masa dlm pantang kot zel...tu hasya belum rasi lagi...

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU said...

kak zalia: masa nunu dlm pantang umah mak.... 50 ari baru lik umah...
mak pesan suh bwk sikit tanah yg kt dpn umah mak + air kolah mandi sebotol... bile smpi umah, taburkan tanah tu kt tempat yg leh letak tanah.. mana2 pun x per.. pastu air botol kolah td.. campur kan kt kolah mandi umah sendiri... bt baby rasi... ada sesetgh baby mcm tu... ~ ikut petua org lama laa.... insyaAllah...

noradzlina.kamdani said...

aah tul ckp mama qaisara tu...cuba la...kot rasi...
klu ikut pak mentua aku plak soh sapu sket tanah kt dada ank ckp..ni tanah kelahiran aku...

syida said...

Aslm Zel...

Org kata rumah kalau lama tak de org, nanti ada makhluk Allah yg lain menumpang..

Cuba la baca Yassin untuk clear rumah...

pearls.. said...

hahah..
wat jerk garage sale tuh.. mesti ramai jerk yang tunggu depan garaje yang belum bukak tuh...