Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, March 15, 2011

Suker kan... TAPI...


Keje aku setiap pagi bangun je tido..
Terus terpa laptop nak cek M2U..
Dah mengaum ke belum..

Sekali pagi ni bukak..
Terus keronyeh sampai ke telinga..
Tgk amount yg dah tepu RM3.67 sudah berubah angka..

Pada pengamatan aku..
Jumlah tersebut bersamaan dengan separuh bulan gaji..
Januari hari tukan masuk separuh..
Maybe ni laaa separuh lagi :)

Kepala dah angan-angan macam2..
Boleh laa belikan baju Minicare tengah sale kat TF Value Mart..
Boleh laa belikan Khaleef set buku Bacalah Anakku..

Sedang mengeronyeh sorang-sorang depan laptop..

"MAMI DAH GAJI KE?" tanya suamiku yg masih dalam selimut..

"DAH.. SEPARUH BULAN JE.. DALAM Rm1300.00"

"EH, TU BUKAN DUIT MAMI... DUIT CATERING MAMA.. SEMLM ABANG TRANSFER.. NANTI TRANSFER BALIK KE AKAUN MAMA..."

Uwaaaaaaaa !!!!

Sungguh hamjadddddddddd....

p/s: Mamaku Cayang.. Besday Mama lagi 2 hari kan.. apa kata bagi Along hadiah dalam RM300.00. (Kak As sila sampaikan pada mama)

* Kak As adalah P.A Hajah Norlia yg selalu terjah LWC ;)
.
.
.

15 comments:

ratusiput said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaha...sabar zel...bwk2 bersabar....ehehehe...

Kaseh said...

bak kata khalepp..kite bako opis bos ko tu..kite bako kalau dorang tak masukkan gaji...heheh

Nieja said...

UWAAAA...xtau nak gelak ke nak simpati ngan kak zel..:D

I want to lose weight said...

Huhuhu.. nak mereng dah ni..
ASB dah tak ghupe buku simpanan dah..
Asyik dok korek.. masuk tarak..

nazarku said...

hahaha..kak zel ni.. memang la ... selalu buat anna tergelak pagi2 buta....hihhi.... frust kan kak zel...dah nunggu lama2 ni... ingat duit sendiri ....skali!!! hmmmphhh

betui tu..kita bako jer senang... bio deme rentong disitu.. bio padan muke deme... kita ronjang sekali...

me suya said...

ouch.. akak, sabar kak..

Mimy Hamid said...

kak zel ni suka wat org gelak la...walau dalam gundah...hehehe...sabar yer kak oi

mama iris said...

kesian sebenarnyaaa.....tp sbb akak cite sgt lawak....

noradzlina.kamdani said...

jahatnye....nape inche izman xinfm awl2..nasib hang x g blanje

Va Va Voom said...

Sabar ja lah kak Zel..mana tau esok2 mengaum lah M2U tue..

mekchu said...

hehehehe... terperasan sekejap erk.. kalo suami tak tegur, mau tersengih lama depan laptop tu..

I want to lose weight said...

Dia tak bagitau sbb aku skang malam2 tido awal.. paling lewat pun 9.30 malam..

tapi mak aku mmg dah remind banyak kali pasal duit tu..

aku je yang lupa

✿ etiey erywan ✿ said...

hahahha... tolong gelakkan! keh keh sabo-sabo. lambat masuk, lambat habis

kakngah said...

kang aku g maik adam kt sklh aku sampai kan kt puan hajjah... tu pun kalau dia ada kt sklh.. hihihi!!!

Ms AiReEn MoHd said...

kekekeke ngoi jer...baru berangan da ilang plak...sabo beb...tunggu lg...aku pon akan jd ko ntri nak cek rimau ngaum time confinement nti...memintak semua dipermudahkan