Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, March 8, 2011

Khaleef pulak tak sihat...

Dah lama rasanya dia tak kena ambik gas..
Pastu sepanjang duduk umah nenek..
Belasah laa apa saja..
Air gas.. ais.. aiskrim.. mandi kolam..
OK je..

Sekali bila dah plan nak balik umah sendiri..
Tetiba tak semena-mena.. asthma dia dtg balik..

Asalnya kitaorg nak ke Shah Alam ni..
On d way, singgah KKB jap pasal papa ada hal kat JPJ..
Masa tu dia dok bising kata tak sihat..
Pastu gi JPN lak nak ambik mykid Hasya..

Baru kejap papa kuar kete..
Dia dah bantai muntah selambak..
Nasib baik pagi tu tak minum susu..
Kalau tak.. wangi laa kete 2-3 minggu baru hilang..

Terus cecepat bawak dia g klinik gomen..
Masuk terus bilik doktor wat nebulizer..
Kalau gi klinik swasta..
Lagi nak daftar.. ambik nombor.. tunggu doktor..
Pastu baru boleh ambik gas..
Yang anak kita dah menggigil-gigil susah nak bernafas..
Tu sebab aku prefer g klinik gomen @ emergency spital gomen..
Lebih pantas..
.
.
.

3 comments:

iswatie "colours of life" said...

yg aku tau kalu kat emergency hospital selayang..kalu semput trus x yah tunggu number..trus masuk bilik ambik gas....aku pernah bwk ichlas pi pusrawi....after 1 session pump dia suruh balik...otw tgk ichlas still semput..trus singgah selayang hosp....trus masuk bilik n pump lagik...lps tuh doctor monitor lagik..lps tuh pump lagik sekali n doc check..dia puas hati br leh balik..kalu dia x puas jati..masuk ward la

I want to lose weight said...

Tu ler aku malas pi swasta..
Lmbt.. lebih2 lagi klu klinik..
Pastu kejap je nebulizer nyer..
2-3 hari kang kena datang ulang balik..

Kalau kat gomen..
Kejap2 cek.. kejap2 cek..
Sampai bunyi paru-paru clear..
Baru off machine tu..

noradzlina.kamdani said...

cian abg khalef