Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 14, 2011

Masih gigih..

Skang dah tak pakai botol kecik..
Sudah tukar botol besar..
Tapi hasil tenusu yg meriah camni..
Hanya boleh dapat pada siang hari bekerja je..
Kalau malam.. nak dapat 2 oz pun susah..
Sebab si kecik ni.. pantang mata bukak..
Mulut pun tercungap-cungap nak susu..

Kalau hari Ahad.. mmg seksa laa nak kumpul fresh milk..
Dia ni pulak pantang kalau dengar bunyi aku ngepam..
Kan kalau guna manual.. diagfram pam tu ada bunyi nyok nyek nyok nyek..
Dan-dan dia merengak nak direct feeding..

Hari Isnin.. mmg aku kena anta fresh milk time lunch hour..

Hari ini juga kena hantar..
Tapi aku tak anta sbb ada kaunter SSM..
Suh Inche Izman pi antakan..

Sekali petang sket.. dlm 4 lebey..
Kak Ipar aku tanya pasal susu tu..
Sbb bekalan 12 oz pagi tadi tinggal 2 oz saje lagi..
Melilau dia cari dalam peti ais mana susu yang laki aku anta..

Rupanya..
Inche Izman sudah masuk dalam tempat beku..
Maka susu itu pun beku..
.
.
.

2 comments:

✿ etiey erywan ✿ said...

rezeki anak.. alhamdulillah

noradzlina.kamdani said...

wah..aku kagum la zel..susu hang mkn bnyk ek...nnt aku nk bg tau adik aku soh baca blog hang ..kegigihan hang nk bg ank bf...