Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 20, 2009

Aerobic Collection...

Sebelum membebel panjang pasal koleksi VCD/DVD aerobik..
Itu timbangan hari ini
Berat yang aku mahukan di kala nak mula HL
Tau jelah kan..
THE JOURNEY TO GAIN WEIGHT
khamis - ahad (ENTRY INI)
telah menjadikan berat aku adalah 124kg
Dan.. hari ini, telah dapat berat yg ideal utk bermula..
IDEAL ?!!
.
.
.
KOLEKSI SEMASA
3 keping ni aku beli kat Tesco je
lebih murah.. dalam 8.90 je sekeping
so, sapa2 yg duduk berdekatan ngn Tesco..
Pi jelah beli terus..
Tak yah nak nyusahkan aku nak burn ;)
hehehehe... nak sentap laaa tuh !!


DVD TBL ni ada 2 set yg aku jumpa
1 - Cardio Max
2 - Scuplt Max

Aku beli satu je dulu.. sbb ni beli kat Speedy.. rm19.90
Haram sekupang tak diskaun lansung

Ni yang aku dok buat hari2
(baru 2 hari exceli)
FUNCTIONALLY FIT PEAK FAT BURNING
Sbnr nyer... bukan ada 2 part
Tapi org2 yg aerobik tu.. ada 2 kumpulan

Kump 1 - advanced
kumpulan ni kalau melompat.. angkat kaki.. pusing badan..
memang betul2 buat. So, kalau anda jenis terhegeh2..
pastikan tak tgk depa 2 orang tu

Kump 2 - beginner
Untuk yang sembam2 seperti aku
Kira takat can do jelah
Itu pun, breathless jugak kadang2


3 VCD ni advanced sket
Memerlukan peralatan tambahan seperti
dumb bell dan aerobic step


Ni Poco-poco
Aku pernah pasang dan tgk je sambil baring
Memang tak terikut
Laju sioootttttt

Yang nak mintak tolong burn..
Sila emel kepada saya
Caj dikenakan hanya pada rege CD-R dan Postage
Klu nak mudah... sila poskan CD-R bersama sampul surat bersetem/pos ekpress
beralamat sndr kepada saya
.
.
PERALATAN ASAS
Exercise Mat & Dumb bell
Tapi.. kalau umah korang dah ada karpet tebal 5 inci
Tak payah laa pakai exercise mat ni ;)

Aerobic step.. abaikan anak aku yg suka nyibuksss tu
kaki bawah tu boleh bukak
beginner.. tak payah laa tinggi camni
kang tersembam pulak ke karpet tebal 5 inci tu
Agak2 peha tu dah kurang 15 inci
bleh laa naikkan tinggi nyer

TIPS
  1. Jangan aerobik berkaki ayam.. make sure kaki orang tu berkasut & berstokin
  2. Minum air secukupnya
  3. Jangan terlalu memaksa diri
  4. Mesti habiskan semua set (warming up, interval & streching - cool down)
    cth : pas buat 2 interval.. terus penat dah masuk bilik tido..
    konpem lepas korang bangun tido tu.. kaki pun tak larat angkat
  5. Klu ada anak, make sure kurung anak korang tu somewhere
    Klu tak mmg tension !!!!! aku wat streching baring.. dan2 dia lompat atas perut aku
    Aku lompat depan belakang... tuuu dia ada tgu belakang bontot aku nk tolong tolak.
MAH.. LELA...
JGN PURA-PURA TAK NMPK PULAK
KOME NAK FREE KAN
TEKAN SMPI LEBAM





1 comment:

MyDreamWeight said...

zel..aku rasa macam nak cd2 kau ni..nampak menarik....tapi aku taktau bila taun aku nak buat aduhaii....