Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, May 18, 2009

My Journey To Gain Weight Part I

Sebab ala2 cam bertekad sangat laaa nak diet kali ni
So, sebelum diet...
Amalan biasa aku adalah makan segala hape aku nak makan

AMALAN INI SALAH ?!!!
I don't care hokay
Atau bahase malay-market nyer
"ADA HAKU KESAH !!!"
Yang penting aku dah makan sumer

Entry ini akan menjejak semula perjalanan aku dari mula balik Mambang
Sampai berakhir nyer Ahad semlm

Khamis (14/5/09)
breakfast - 2 bungkus nasi lemak
lunch - nasi 2 pinggan + sambal sardin + ikan bilis goreng berlada
dinner - Hotplate Yee Mee

Jumaat (15/5/09)
breakfast - roti cicah sardin
lunch - nasi 2 pinggan + ayam goreng kicap + bayam rebus
dinner - Pizza Hut

Sabtu (16/5/09)
breakfast - nasi lemak 2 bungkus
lunch - nasi 2 pinggan + ayam goreng kunyit + cendawan goreng sos tiram
bekalan on d way balik tg malim - KFC
dinner - yong tau fu
supper - maggi perisa tom yam

Ahad (17/5/09)
breakfast - tak makan.. bangun lambat
lunch - kedai mamak Fazlina Maju, KKB - nasi putih + sotong goreng tepung + ayam goreng + sayur kacang panjang masak hape ntah.
minum petang - tuna sandwich + fresh orange kat Old Town White Coffee
dinner - nasi goreng USA
supper - sate

Selang2 waktu makan ini... pi tonggak air F&N Strawberi, Vanilla Coke, F&N Orange kat dalam peti ais.
Lagi ada maruku, kacang2, coklat2, junk food
Adalah sangat heaven percutian aku kali ini.

Keputusannyaaaaaaaaaaaaaa

AKU ADALAH MULA DIET DENGAN BERAT 124kg
Sila highlight utk tahu bacaan sebenar
.
.
.

1 comment:

MyDreamWeight said...

okeh bebeh..ko da belasah sumer tu..pasni jom pulun turunkan berat...berat ko tu sama ngan berat aku last month..tapi wpun kita diet bukan takleh mkn pun sumer2 tuh.. aku baru2 ni makan nasi carrot mak aku ala2 nasi minyak gitu.. sabtu 2 pinggan ahad sepinggan..isnin berat aku turun gak.. so ko kena makan gak..aku haram takde exercise pun..