Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 13, 2009

Ezey....

Dulu member diet aku makcik rehan..
Tapi dah kantol sbb dia dah peknen

Cari mangsa baru pulak..
Jumpa laa minah ni pulak
Member sejawatan dengan aku dan MR..

Hari-hari bincang2 pasal hal2 nak diet ni..
Tapi tak gak start2...
Mgu depan.. kononnnnnnnn...
Silap-silap.. mau ke bulan depan terus ni.
Ala2 nekad ler kami berdua ni
Boleh tak aku nak tulis word ni sekali lagi
KONONNNNNNNNN !!!!

Hari ni, cik ezey ni tanya..
pasal peralatan dan persediaan yg aku dah ada

Oleh kerana susah aku nak citer satu persatu,
maka aku menjanjikan dia entry ini.



DVD aerobic.. ada 4 set.
1 dari TBL tu.. aku suh kawan tolong burnkan utk cik ezey ni
yg duduk atas stove murahan tu..
asal nye anak aku bawak ke dapur.. aku ambik terus letak atas tu
ada laaa dalam 1-2 mgu gak dah bertapa atas tu
Lagi 2 masih berplastik tu.. anak aku dah consider as toys dia

Ni yg dulu berharga hampir 2K itu (pelingkup duit mak)
Skang ni bermastautin kat rak di dapur
Mak aku tiap2 kali datang mesti geleng kepala
Nasib dia dtg kadang2
Kalau tak mesti sakit tengkuk dok geleng2

Ni aku baru beli.. adalah terpengaruh dengan iklan kat TV
Adalah dalam semgu dah beli
plastik pun tak bukak lagi

Ni lak ganti soft dumb bell aku yg dah hilang ntah ke mana
Pun.. belum pernah keluar dari casing nyer itu


Kenal tak menatang hijau putih ittew ?!!!
Kalau tak kenal.. leh rujuk entry ini
Kira ok laa tu kan.. dah keluar dari kotak
Dan dah pernah dipakai sekali

Hari tu aku letak step ni atas kerusi nak snap utk entry sblm ni
Dan ianya masih disitu....

skrewdriver ? belt ?
bukan... bukan... bukan...
STOKIN itu. Hari tukan aku beri alasan, takde stokin tu tak leh nak jogging
Stokin ni dah lepak atas meja makan ni.. hampir sebulan kot.

Apa benda korang agak2 ?!!!
Itu laaa.. periuk steam yg berharga 52.90 tu
Dari hari aku beli duduk bawah meja.. smpi laa malam ni
Kalau hari tu aku beli handbag pun takpe
Eeeeeeeee... menyesal !!!

Ni lak bekas air 1.9L
Hat ni mmg fully utilize
Hari2 aku bawak air masak p opis
Selalu nyer... masuk kul 1 tgh, dah abih
Makna nyer sistem badan aku memerlukan lebih dari 1.9L


Shaker cap ayam yg baru beli last weekend

HL yang baru sampai tadi...


WISHLIST
1- Kettle utk masak air kat opis
2- Mini bar fridge pn nak letak kat opis
3- DVD player yang portable, so aku leh aerobic mana2 aku suka
4- Digital Scale yg ada weight, fat, water
5- MAID !!!!! untuk kemas semua peralatan2 aku ni..
korang2 perasan tak betapa semak-samun nyer umah aku
sejak2 aku dan Khaleef tak sihat ni.
.
.





4 comments:

jomisimasalapang said...

nampaknya preparation ko untk transform dah alomost lengkap...

jomisimasalapang said...

tocey2 zel..entry khas buat haku...

weeda said...

caiyok..caiyok kak zel..barang sumer dah ada..good luck..mari kita kurus beramai-ramai hahaha...saya pon x diet2 lagi..kononnnn je nak diet :P

Zulaikha said...

hehehe..
kelakar laa kakak ni...
ape laa kak..brg byk dh ade, bleh jer start...
cepat2 start, jgn tangguh2 okehh..