Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, May 5, 2009

Alasan Semata-mata ?!!!!

Mesti korang2 sumer jeles ngn aku kan
Ke mana saja lah time2 hari keje dan waktu bekerja
Sebenar nyer, bukan salah aku taw

Tepat kul 1.30 ptg, SIL aku call

SIL : Kak Lang, kami semua nak pergi mandi Sotong (Sg Klah Hotspring)
AKU : Sekarang ke?
SIL : Tak lah, pukul 3 nanti. Nak ikut tak?

Apa pilihan-pilihan yang aku ada ?

1- Duduk pejabat dan biar Khaleef ikut depa?
Bosan laaa.. dah ler panas, orang pun ramai... pastu makcik Rehan, awal2 lagi dah belah pergi TNB setel pasal umah baru dia tu.. (tul tak aku kata keje ni heaven giler). Pada sapa2 yg tak tau.. aku ngn makcik Rehan adalah sejawatan tapi lain pejabat.

2- Ambil Khaleef dan bawa ke pejabat ?

Adalah tidak begitu bijak kerana pada hari ini, SSM buat kaunter bergerak kat PID aku. Nnt apa lak kata depa.. dah laa pagi tadi terbabas tido.. smpi opis lambat. Takde laa lambat, tapi tepat-tepat pada waktunya. Pastu, nak bawak anak yg nakal amat2 lak dtg pejabat. Sungguh tak wajar hokay..

3- Ambil Khaleef dan bawa balik kerumah?
Boleh tahan bijak.. tapi bosan nyer duk berdua ngn budak Ahmad ni kat umah time panas2 ni. Paling2 aktiviti yg akan aku buat adalah tido.. Nak jogging jangan harap laa kalau dengan budak Khaleef ni.. (cam laa selalu benor joging.. padahal baru sekali.. )

4- Ikut pergi sama-sama pi mandi sotong?
Ini paling bijak pandai dan bernas sekali. Disamping aku dapat pergi FOC.. tak yah beli tiket, tak yah tanggung minyak kete (aku tumpang kete sil).. aku adalah dapat exercise. Iaitu dengan berenang.. Jangan tak tahu tau.. Pn Zel adalah pandai berenang wpun ala2 penyu nak lemas. Tapi setakat 50 meter tu takde hal nak swimming.

Ini lah dia pilihan bijak...
Kul 2.45, aku terus pi jumpa PM
bgtau nak 3/4 day sbb anak aku takde sapa nak jaga
PM pun bagi greenlite.. aku pecut balik umah ambik baju

Budak cumil ni adalah sungguh gumbira sbb dia adalah sangat suka mandi-manda
Eeeeeeeeeeeeeeeee
mencik nyer AKU TGK AKU dalam gambar
tu sebab aku tak suka bergambar
mmg cam anak gajah, anak badak, haruan makan anak,
apa-apa jelah !!!!
eeeee tak ske !! tak ske !!


Balik tu, singgah laa satu kedai makan ni berdekatan KEMAS
KEMAS mana ?
identiti dirahsiakan.. nak tau, YM aku personally hokay
Seperti biasa.. kalau ada benda2 pelik, mula2 mesti ingat bawang goreng
Selepas di close up
TU DIAAAAAAAAAAAA
Bapak LANGAU dalam mee goreng basah

Apa pun, bukan aku jadi mangsa nyer..
Adalah adik ipar aku
Pastu aku nak puji kedai ni..
Masakan adalah sangat sedap..
AKu makan soto, pastu keluarga in law aku order cam2 lagi
Merasa laa sorang sket.. mmg sumer masakan nyer marbeles

JGN WAT-WAT TAK NMPK LAK





WAHAI PENIAGA SEKELIAN
TOLONG LAA JAGA KEBERSIHAN YE
BERNIAGA LAA DENGAN TULUS DAN IKHLAS
CUBA BAYANGKAN YANG TERMAKAN LANGAU NI
ADALAH... DIRI KAMU SNDR
.
.
.

2 comments:

Noy said...

besarnyer langau...kenyang kot lanagu tu nkn mi..sal tu gemuk jer langau tu..huhuhu

weeda said...

hari tu lipas ni langau lak huhuhu...