Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, May 19, 2009

HamPiR BerJayA.. tapi....

Berkasut di dalam rumah ?!!
Joging dalam rumah ?!!!
Hehehe.. takde laaa..
Rumah aku ni sekankang gorilla je.
Takde makne nyer nak joging dalam rumah


Adalah ini...
Iaitu aerobic !!
Ni VCD lama collection aku dulu
Aku suka Kathy Smith ni sbb step nyer tak susah
Then ada 2 part..
1 utk beginner yg ala2 sembam cam aku
1 utk yg dah advance dalam hal2 aerobic nih
Sapa berkenan.. nak cuba, leh bank-in RM5 dalam akaun aku ;)
Klu tak nak bayor... sila tekan NUFFNANG 20 kali = 0.25 x 20 = RM5







Aerobic selama 40 minit... rasa cam 40 jam
Kaki kanan aku adalah cramp
Pastu bontot belah kanan... lenguh tahap gaban
Tapi.. yg best nyer, pas mandi aku rasa perut aku cekang
Tu makna nya.. lemak tgh berguguran ler tu kot.


Tapi... Tapi.. Tapi....
Smpi umah MIL aku, tgk anak aku ngn sepupu dia adalah spt di bawah
Aiseyman... ada PI BEDAY PU YU laaaa (bahasa anak aku)
Sepupu dia genap 1 tahun.


Adalah aku telah makan sepotong coklat cake
Utk tambah berdosa lagi..
Aku makan pulak nasi sepinggan + sambal bacang + ikan goreng + tumis bayam + pajeri nenas

Anak aku, besday sapa2 pun.. sumer BEDAY PU YU dia..
Setahun 4-5 kali sambut besday


Apa telah terjadi pada rambut anak aku ?!!!!
Dah jadi mamat kojek pulak..
Bantai laaaaaa....


Itu dia saya pada hari pertama DIET
Muka ku buat kali pertama setelah berpuluh2 tahun,
Hari ini TIADA JERAWAT.. wpun tidak licin spt kulit bayi
Terima kasih kepada sabun.. aku lupa lak nama dia apa
Tapi kecit to'et je.. rege rm35.00
Baru abih 2 ketul.. muka i adalah dah tidak berjerawat.
.
.
.

4 comments:

Zulaikha said...

ok laa tuu..
first day jgn harsh sgt..
relek2 dlu..hehee..

kak zel, cengkang tu ape?camne rasenye??hahaha..

POSH76 said...

takpe yg penting ko dah exercise ....bagus2...

MyDreamWeight said...

zel..pinjam mata anak ko bleh? sangatttt berkenan.. atleast ko ada gak exercise..aku ni..ntah bila nak start ntah..

-iLLa- said...

sukerr baca coretan blog ahkak neh..klakar laaa create ayat..hehehee