Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, August 23, 2009

BerBuka Puasa Hari Pertama...

Gambor is pinjam google.. lupa nak snap semlm



Hari pertama puasa dihabiskan dengan perjalanan pergi balik Bagan Serai - Mambang
Mak aku suh pi ambik tungku utk adik aku pantang...
Nak tido sana tak buleh pulak..
Sebab hari Ahad Izman ada kelas PJJ dia..

Tp sempat lagi taw pi shopping..
Janji nak pi balik sepantas mungkin..
Sempat lagi masuk The Store Taiping..
Beli kasut raya aku 2 pasang.. t-shirt papa 4 helai..
Suar jeans Khaleef dan 2 helai t-shirt Elmo..

Ada benda jadi kat The Store..
AKU HILANG KHALEEF utk 15 minit..
Mula2 p tingkat 3.. belikan dia menan dulu..
Supaya dia leka sket.. dia nak pistol..
Lepas tu..
Aku biar dia lepak2 kat tangga sementara aku cari t-shirt papa..
Tak jauh pun.. depan aku je tangga tu...

Sekali tu ada satu family ni lalu..
Dia ada anak pompuan dalam baya Sara.. 4-5 tahun gitu..
Khaleef dok peng peng peng budak tu...
Sekali lagi aku toleh dah hilang.. huhuhuhuhu...

Jenuh aku menjerit2 cari dia..
Salesman ngn Salergirl pun kena kerah cari Khaleef..
Sekali ada satu minah ni kata dia nmpk satu budak kecil lari ke tangga..
Aku pun pecut pi tangga..
Dari jauh lagi aku dah dengar suara Khaleef gelak2
Tapi tak nampak orangnya..

Rupanya dia dah naik tangga tu ke tingkat lain..
Dan dia main dengan mesin penimbang..
Ala-ala mesin tu robot..
Adoyaiiii... sakit jantung aku dibuat budak Khaleef nih..

Berbalik pada BERBUKA PUASA

Semalam masa kul 6.00 baru smpi Kuala Kangsar..
Terpaksa laa suh papa Khaleef masak..
Anta SMS step by step smpi 8-9 sms
Masak ayam goreng kicap ngn sup sawi telur..
Jadi wooo dia masak..
Sebijik rasa cam aku masak...

Syabbaassss Inspektor Shahaaaabbbbb..
Boleh pun masak kalau terdesak kan...
.
.
.








11 comments:

Kaseh said...

uishhhhhh aku yg saspen baca khaleef ilang..giler ko..sib baik laa.. aduhai... budak bertuah tu.. dia leh gelak2 lagi eh...ko mmg jgn lepa langsung tau...bahaya time raya ni shoping ramai org..

cayalah incik izman.. masak utk isteri terchenta...heheh

geraugebang said...

nasib baik tak hilang. Tu la , mak dia, syiok sangat menshopping kan diri.

damiqula said...

org laki memang pandai masak kalo terdesak kak.saje je ego takmo masak kalo hari2 biase:p

Azura said...

Kalo aku anak dah hilang 15 minit, mau aku melalak dah kat situ...
Aku pernah pi Jusco anak dara aku hilang 5 minit, aku dah macam orang sawan kehulu kehilir... Uiishhh lama gak tu 15 minit... Sib baik jumpa... Kalo idak aku pun sama meraung mengenangkan dah Khalep hensem nie... huhuhu...

I want to lose weight said...

tulah.. dia ni makin besar makin tak boleh dikawal..

Ada satu lagi benda yg jadi..

Tapi aku takut laa nak masuk dalam blog..

Nanti Kaseh & ibu-ibu lain marah kat aku.. huhuhuhu

Azura said...

Apa daaa... pem-blogger tegar takut nak menulis dlm blog sendiri... Citer ler beb, koman2 bleh jadi iktibar kat owang lain ker...

que_zul said...

uishh..bahay biar naak lepas mcm tu jerk..
kena pegang tgn dia sntiasa...seriauu ooo kalo anak hilang...

idtgm@streamy.com said...

Zura..

Nanti ler aku citer.. pasal aku story kat laki aku konon kena ketip kuku.. padahal ada rahsia disebalik ittew...

Kaseh said...

haaaa apa rahsia itu... harus citer.. kalau patot aku marah ko..aku marah je.. wakakakka

I want to lose weight said...

aku takut bukan ko yg marah.. laki aku nanti yang naik antu...

Lazyf... said...

Dak Kalep nih...mcm2 hal....hahahaha