Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, August 16, 2009

Inche Izman Accident !!!!!

Uwaaa... baby aku accident !!!!
Baby ?!!! kete aku ler...

Ni kalau ambik nombor leh dpt 1st prize..
Sebab takde angin.. takde ribut..
Tiba2 kete berpusing dan hentam divider highway..

Laki aku pun kata tiba2 tayar belakang membuang
Spt langgar minyak..

Bila dia tekan brek... terus kereta berpusing2 cam gasing..

Apa-apa pun.. laki aku takde apa-apa..
Terkujat je sket...

Alhamdullillah laa kan....
Kete hancus leh claim insurance..
Laki hilang.. mana nak cari dah wei...
Dah laa Inche Izman ni.. TERBAEEEKKK punyer !!!!

Ini kereta 100% titik peluh aku keje PID
wpun keje PID cam takde keje..
Tapi peluh selalu menitik taw...
Lebih2 kalau econ rosak..


Enjin nasib baik takde apa-apa..
Laki aku siap drive dari Bidor (tmpt kejadian) ke Balai Polis Sungkai..
Cuma tmpt minyak power stering bocor
Pastu cedera parah lampu.. hud ala2 nak terlipat cam kuih kapit..

Dah ler laki aku kena drive sndr kete tu ke Balai Polis ni..
Smpi sini pulak.. polis tu kata
REPORT KENA BUAT KAT TAPAH..
BAWAK KETE NI SEKALI..

Adoyaaaaiiiii

SOALAN
Abih tu apa kejadah tadi suh bawak ke Sungkai?

JAWAPAN
Memang report kena buat kat sini..
Tapi pegawai yg nak tangkap gambar itu..
Adalah polis trafik Tapah..
Hari ini dia takde urusan nak turun ke Balai Polis Sungkai..
Kalau nak cepat kena pergi Tapah
(jawapan standard penjawat awam Kerajaan Malaysia)

REAKSI KAMI
Muka Blur & Bengang !!!!
Klu ikut dr tmpt kejadian adalah lebih kurang 14km Bidor ke Tapah..
Ni dah turun ke Sungkai yang 27km dari Bidor..
Skang dah jadi 41km nak ke Tapah semula..

Nasib baik Hajah Norlia is ikut aku ke Sungkai, jemput laki aku..
Dia suh ler polis tu call cawangan Trafik Tapah..
Dia pun gitu gini gitu gini ngn polis Tapah..

KEPUTUSAN
Kereta accident tu tinggal..
Kitaorg sumer ke Tapah wat report..
Gambar nanti bila polis tu ada urusan kat Sungkai...
Baru dia snap2...


Adakah aku happy ?!!!!
Gambor cam happy kan...
Tapi sedih wei.. maklum ler kete ni satu-satunya harta aku
Yang tidak melibatkan duit-muit Pn Hajah Norlia..

Sian tak kat aku ?!!
Kalau KESIAN BANGET...
Klik Nuffnang ni 7 kali sehari..

Uwaaaa.. NCB reset 0% balik..
.
.





7 comments:

Zulaikha said...

kuang asam..
ingat beby tuu inche izman..
ghupenyee kete die..
muahahaha...

ika tertipu~

Lazyf... said...

Kak...Myvi kak Myvi...hehehehe

seri said...

nasib incik suami tak apa-apa... kena buat check -up gak takut kesan akan datang...

I want to lose weight said...

Bukan setakat cek-up lagi..
Siap MC 3 hari wpun tarapapa YEYEYE

Cam kan.. esok nak pi rambu-ramba je..

I like....

I want to lose weight said...

MYVI ?!!!!!

oooo TIDAK !!!!!

Kaseh said...

polis kalau tak nyusahkan orang mmg taksah... aku pun cam ika gak..bila baca ingatkan baby ko tu incik azman.tgk2 kete dia..hampeh tul ko ni zel..wakakaka

I want to lose weight said...

Kaseh...

Tu baby gak tu..
Tapi ala2 cover laa kan
Banyak pembaca bawah umur kat LWC ni

;)