Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 3, 2009

Migraine lagi dan lagi....

Semalam bukak puasa umah MIL dengan tak malu nyer...
Malas nak masak punya pasal..
Pas buka puasa tu bergegas ler balik umah sndr
Dengan tak malu nyer lagi.. makan terus belah...

Smpi umah, tido kejap dalam bilik.. sbb rasa penat bebenor..
Bangun tu.. adoyyaaaaiiii kepala cam nak pecah...
Cool lagi time tu.. bukak peti ais minum air mangga
Sebab kata orang... kena minum yg masam2 nak ilangkan pening..

Pastu join budak Ahmad tgk TV...
Sekali... lagi sakit laa pulak..
Smpi mual... siap terbatuk-batuk lagi...

Cepat2 telan caffox, pil batuk + antibiotik..
Layan balik TV... 10 minit pastu memual pulak..
Cepat2 g jamban muntah...
Time ni ubat dah hadam dalam perut..
Punya laa pahit muntah... siap kuar kaler hitam..
Sbb aku makan nasi bukak puasa tu lauk kari ikan buh kicap sket..

Pastu aku bukak internet layan emel apa bagai..
Sambung tido balik depan TV teman Khaleef...
Pastu aku terbangun balik...
Tgk Budak Ahmad tgh loncat2 depan TV...

Dalam hati "Oh.. baru kul 12.30 malam agaknya."

Sekali aku tgk jam...
Mak aaaaa..... lagi 10 minit kul 4.00 pagi !!!!
Cepat2 aku seret Khaleef masuk bilik padam lampu..
Jerit kat dia suh tido...
Tu pun aku dengar lagi dia cakap sorang2 ngn bantal dia..

Nasib baik bangun pagi ni nak p keje..
Dia tak nangis apa.. laju je masuk kete sambung tido..
.
.
.






2 comments:

kak long said...

hahahha
rileks giler yayeep....

Mak Doyah said...

anak aku pun kalau tak dipaksa tido maunya sampai pagi nengok Playhouse Disney Channel tu...