Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 22, 2011

Mandi laut Teluk Kemang

Lepas nenek dah check in apa sumer..
Bawak Khaleef g Teluk Kemang pulak..
Mula2 igt tak bagi mandi..
Takut air kotor..

Pernah 1 kali pergi..
Air laut cam air bendang..
Berselut lumpur..

Sekali sampai.. tengok air jernih bersih :)
Orang pun tak ramai..
Khaleef pun dibenarkan mandi..

Budak jakun ni mula2 takut..
Nak mandi tapi nak pegang kaki mami..
(yelah.. mmg betis aku sebesar peha!!)

Takut ombak besar..

Dalam lagi 15 minit nak balik..
Baru dia dapat feel nak mandi..
Baru laa nak bergolek-golek dalam air tu..

Kalau tak menyangkung laa..
Lompat-lompat air laa..
Basahnya tak jugak..

Pastu mula laa susah nak ajak balik..
Sekali tu tetiba ada 3 orang polis meround tepi laut tu..
Seperti biasa.. Mami menggunakan akal fikiran..

"KALEP.. POLIS DAH DATANG NAK TUTUP AIR"

"Okay..." dengan penuh sedih kuar dari laut :)


Si kecik ni tak mandi..
Takut lak aku mana tau kulit dia sensitif ke hape..


Lama-lama dia pun naik bosan..
Bagi ngopet kejap..
Terus lelap..

Perjalanan balik, aku tak bawak kete dah..
Kasi kak ipar aku lak drive sampai Tg Malim..
Hasya pun tido je sepanjang jalan..
Dari Nilai sampai Tol Tg Malim baru dia bangun..

Penat sangat ler tu :)
.
.
.

5 comments:

si tuan putri kiUt said...

hahaha Polis datang nak tutup air!!.... bagus idea tu...sib baik dia nak terima alasan tu...kalo wat tatau cane laa kan

N a d i a said...

gebunyee si Hasya nih. geram plak tengok!

Mia-Ina said...

kaleep amik mood nak ke pantai tue kak zel..hasya maintain cute

no need to reveal said...

zel, kat mana ye beli bumbo seat tu?

I want to lose weight said...

Beli on9 je banyak jual..
kat sogo pun ada