Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, June 14, 2011

Susu DROP


Nak kata ye sangat diet pun tak jugak..
Sebab masih makan nasi..
Cuma tinggalkan milo & horlick..
Tapi dah digantikan dengan produk lain..
Seperti susu low fat, oat, nestum & cornflakes..

Tapi mmg sangat terasa..
Sesi yang selalunya 8 oz, jadi 6 oz...
Yang 4 oz, jadi 2 oz...
lebih kurang skang ni susu bekalan untuk Hasya..
Kekurangan 8oz setiap hari..

Dah ler minah tu skang kuat minum susu..
Skang 3.5 oz one shot :)
Minum je banyak.. tapi berat tak gak naik-naik..
Dok, 6kg situ laaa jugak..

Tapi 2-3 hari lepas aku migrain agak teruk jugak..
Maybe pasal tu ler kot susu drop..
Dah sehari bantai actifast smpi 3-4 biji..

Hari ni bawak balik g KK..
Hari tu postponed inject 5 bulan pasal Hasya demam..
Harap2 hari ni takde laaa apa aral lagi..

Bulan depan nak bawak minah ni sunat pulak..
Tak tau ler berani ke tak aku masuk sekali dengan dia..
Tapi mesti kesian kalau mami tak teman..
La ni.. dia nak mami je..
Orang lain lansung takmo..
Pagi-pagi anta g umah MIL..
Beriya-iya dia menangis tgk mami g keje..

Cepat laa besar wahai anak :)
.
.
.

10 comments:

Tina Othman said...

hehe hasya nak sunat yea, mesti nangis nanti =)

Cik Ayu said...

sedey jugak sbb susu sy pun da drop gak :(

Jiejah @ Iza said...

dah pandai nangis yer masa mama pergi kerja?
bebi saya 4bln++ belum pandai nangis lg ,siap sengeh² lagi time mummy babai hahaha

shima said...

nk period kot

zatie_izzati said...

bb bf ni mmg amat manje ngan mama die.. kak zel x saba nak tggu die besar? dah besar nnt lg la susah nak tggl g keje..
Mcm anak sy skrg (2y++ still bf) tiap ari sy g keje, mesti meraung, x kire la tggl ngan sape, klu kene tggl ngan abah die sendri pun still meraung nak ikut mama die.. nnt k.zel nak masuk toilet pun die mesti nak ikot…...hehehehe

si tuan putri kiUt said...

comeyynyerrr...geram tgk pp dierr...

arbaieyah said...

aku dah bwk anak aku g sunat minggu lepas d klinik...sikit je dia toreh...penjagaan dia senang gila x mcm budak laki2 sunat... aku sunatkan katklinik d kota bharu..murah gila...rm30 je

Adwawa3 said...

sikit je time sunat tu, cam wawa hr tu br nk tgk doc ckp siap dh...yg anak dara wawa ni tdo xsedar ape pun. Darah ada la secoet je...wawa siap tny doc skali lg...Dh ke Doc? senyum je Doc tu jawab..dh,sikit je. Hehe..cik abg pun cam xcaya ja sekejap sgt...

so..jgn risau, nk jaga pn senang :-)

Mimy Hamid said...

pejam celik nanti kejap je dia besar...kak zel rindu lak zaman dia baby...tp mimy tak puas la tgk muka hasya..sbb dia baby comel idaman saya

I want to lose weight said...

Akak memang tak sabor2 nak dia besar.. dah boleh cakap mesti best..