Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 9, 2011

TUTORIAL PHOTO ALBUM kat FB

Untuk yang hapdet melalui FB Photo Album..
Ni antara langkah2 yang perlu anda buat..


1- Klik Profile
2- Klik Photo

3- Klik Photo sekali lagi

4- Klik Create Album
5- Select Photos
6- Upload Photo

7- Name of album - PROGRAM DIET 50 HARI

Bagi yang takde masalah berkongsi album dengan sumer org..
Boleh terus klik Create Album..

Untuk yang tidak mahu orang lain tengok sama..
Boleh ikut langkah seterusnya..

8- Share album with - pilih Customize

9- These people - pilih Specific people
10- taip @zaliahezlin (make sure korang dah add aku)
11- Save setting

12- Masukkan description gambar.
cth description:
  • Gambar full body 13 Jun 2011
  • Gambar timbangan 20 Jun 2011
  • Menu masak rebus durian bersama ikan tongkol (tulis laa menunya)
13- Publish Now


So, apa2 berkaitan dengan PD50H, masukkanlah dalam ni..

Ingat ye..
3 kali tak update berat mingguan,
ANDA TERSINGKIR SECARA AUTOMATIK

Ok, senang jekan..
Yang update guna blog, cam biasa jelah..
Nnt petang2 Isnin akak melawat laa kutip bacaan timbangan..

p/s: tak yah private laa... kita suka2 je ni, apa nak rahsia2 plak.. :). klu takmo kawan ke.. sedara mara tau, leh create FB atau blog lain. So, hanya ahli PD50H je yang tau..
.
.
.

1 comment:

Farra Dhelina said...

mcm best je! tapi... hehehe.. takpe lah bagi org lain yg join ;-)