Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, February 25, 2010

Apa yang sedap sangat ?!!!

Pertama kali aku makan KFC..
Masa umur aku 9 tahun..
Time tu bangga giler laa..
Makan KFC kat Kuala Lumpur..
Seminggu tau aku ulang-ulang citer yg sama kat kawan..
Dalam kelas aku tu.. mmg aku sorang je pernah makan KFC..
(time ni aku dok Felda Soeharto, Hulu Selangor)

Masa aku form 3..
Tiba-tiba ada KFC kat Tg Malim..
Suka giler tak terkata tau..
Padahal masa tu bukan ada duit pun nak beli KFC..
Kena tunggu mak pak aku belikan baru dpt makan..

Bila masuk U... aku makin kerap makan KFC..
Maklum ler time tu dah pegang duit sendiri..

Apa yang sedap sangat ?

Pada aku.. rasa masin2 yg lebih dari biasa tu yg sedap..
Aku suka original sbb lebih masin dari hot & spicy..

Lagi satu yang aku suka pasal KFC ni..
Tak payah melanguk tunggu order sampai..
Beratur.. beli.. duduk.. makan..

Tau tak.. purata aku makan KFC skang ni..
Ialah sekali seminggu..

So, untuk 3 day detox (mungkin aku akan wat sorang2)..
Aku nekad untuk melupakan KFC at least utk 8 minggu..
Harap-harap aku kuat semangat ler kali ni..
(Colonel Sanders pasti menangis sambil duduk di bench depan KFC)
.
.
.

14 comments:

Wanita Itu said...

kak, detox tu cmner yer? leh citer tak, email kat saya :P

wanita.abdmutalib@gmail.com :)

I want to lose weight said...

Ni mesti kawan niena..
Tu ada kat bawah sumer citer pasal detox tu

Mia-Ina said...

sesekali merasa kfc mmg best kak zel...ratah ayam kte pun no 1.

Azimah@Melati said...

iyer kfc adalah sangat lazat...aku tak leh nak detox dulu..... sudah delay empat hari tapi cek negatif..huhuhuhu.... detox sendiri-sendiri la kot...

I want to lose weight said...

4 hari apa barang mah..

kalau 4 bulan tu baru laa nak gelabah..

MAKCIK REHAN said...

delay 4 bulan dh mcm SAYANG punya kes dah...kekekek

I want to lose weight said...

Tapi hari ni tepukan gemuruh untuk mah tau..

Dia berjaya naik bas rapid KL..

Bukan naik bas len seng

geraugebang said...

Semalam makan KFC...akak makan snack plate jerr/..jerr??? he he he

kakngah said...

first time aku mkn kfc form 3. tu pn cikgu tuisyen aku belanja. yg kelakonyer.. ms tu dia ckp bun tu tmpt cocok garpu bkn utk dimkn.. yg bengapnyer.. kitorg sume percaya hahahaha!!!

aku rasakan.. dlm bnyk2 fastfood, kfc la yg murah lg mengenyangkan..

I want to lose weight said...

Betui2..

Kalau pergi McD, kenyangnya cam sekejap sangat

gusti.putri said...

hye kak zel.

ni ada link untuk akak, semoga dapat membantu untuk mengurangkan makan kfc. :)

http://ohtidak.com/oh-selamat-tinggal-kfc-ku-sayang/

noradzlina.kamdani said...

zel, aku plak 1st time g KFC sdn bhd ms aku dok blajo kt UM..aku g Central Market (ms tu KFC dlm CM lg) mkn berdua dgn roommate aku amik snack plate tp kami kongsi mkn 2 org air kongsi segalanye lah bayo pun kongsi...tp la nih aku tgk ank2 aku mewah sesangat nk KFC jek aku bwk, nk KFC jek aku bwk hampeh tul

-niena- said...

kite pun giler KFC ni...sampai la kawan2 pun naik bosan teman makan KFC...termasuk la wanita itu...hehehehe

I want to lose weight said...

Pn Wanita nak detox tu..
Kita bagi semangat laa niena