Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, February 18, 2010

CONTEST 3 DAY FOOD CONTROL

Oleh sebab selepas berakhirnya 99THN..
Aku makan ala2 TIADA ESOK LUSA BAGI MU..

Inche Izman pun dah bising badan aku makin membulat..


MAKA..
JOM KITA RAMAI-RAMAI WAT DETOX LAK

DETOX MENU PROGRAMME
- Tiada pengambilan garam, gula, minyak, perasa
- Air kosong sahaja
- Sayur-sayuran & buah-buahan
- Ayam, daging, ikan - rebus, stim @ bakar sahaja
- Hari bukan detox - SILA KAWAL PEMAKANAN ANDA
- Pengambilan produk Detox Cleanser dibenarkan

Ok dibawah ni..
Senarai lebih kurang perjalanan 3 day detox..

Nanti kalau korang2 ada cadangan @ penambahbaikan boleh tinggal kat ruangan komen

1- Berat minimum utk join ialah 70kg


2- Sihat tubuh badan


3- Detox selama 3 hari seminggu, harinya ikut pilihan anda.. TAPI mesti buat selama 3 hari berturut-turut


4- WAJIB mempamerkan menu anda di BLOG masing2 selama 3 hari tersebut


5- TEMPOH cadangan ialah 3 hari seminggu selama 11 minggu = 33 hari detox


6- WAJIB meletakkan gambar timbangan anda pada hari Isnin setiap minggu


7- Contest kali ini adalah KALAH MATI. Sesiapa yang tidak cukup detox 3 kali seminggu, secara automatiknya TERKELUAR dari persaingan.


8- Bilangan peserta hanya 33 orang

9- Yuran penyertaan perlu dibayar selewatnya minggu pertama contest bermula. Cadangan yuran (duit hadiah) ialah RM20.00 seorang.

10- HADIAH - TIDAK LAGI BERUPA WANG TUNAI.. Duit yuran penyertaan tersebut akan diconvert ke bentuk baucer @ hadiah. Ini utk mengelakkan MASUK SEBAB NAK DUIT !!

11- Pemenang akan dikira dengan LWP sahaja.


Ini je yg ada dalam minda aku yang tgh pening kepala skang ni..

Sapa-sapa yang ada nak komen ke.. nak tambah leh tinggal komen..


MINGGU DEPAN - Pre Detox


Yang berminat nak masuk...
Minggu depan, SILA DETOX mulai Isnin - Rabu..

Tengok badan leh buat atau tidak..

Kalau tahan.. boleh sign-up mulai Rabu minggu depan..


Kita akan mula 8 Mac 2010 hingga 16 Mei 2010
.
.
.

33 comments:

wanna said...

salam.. kak zel wanna nk bayar duit contest tue.. nk bank in kan kat mana?

eynda said...

Minimum 70kg ke...takleh join la...tapi hubby kata sapa buat 3 day detox ni konfirm kurus....

adikmanje@ellyazarmilia said...

bunyi mcm best...tapi aku takut kantoi lagi...huhuhuhu

syida said...

nak join jugaklah...cuba mencabar diri...

Rabu depan nak sign up macamna.. yuran by monthly ke

azurayahya said...

Zel, count me in... Aku confirm nak masuk... Kali nie kena buat betul2... End of May aku nak pi India... Aku cukup takut, aku tak muat seat belt Aair Asia... Masa pi Langkawi last year, selt-belt tu ngam2 ajek muat kat aku... Itu pun dah hilang dr pandangan sebab dok bawah perut... Huhuhuhu...

Faizah_Haris said...

salammm.....
zelll... faizah nk byr utang RM10 tu.... bleh tak emailkan ni akaun.... dah jenuh mencari tak terjumpa plak.. nfaizah@um.edu.my

teringin nak join laa detox tuu... bley?

I want to lose weight said...

SAPA-SAPA NAK MASUK..

Sila ye.. DETOX dulu 3 hari mgu depan..

Pastu baru la leh aku nak count in ke... count out ke..

I want to lose weight said...

Yuran sekali bayar Rm20.00

I want to lose weight said...

Kak eynda..

Naikkan dulu berat sampai 70kg..

Pastu detox..

hahahahah :)

Mau terkujat laki akak tgk akak 70kg tetiba

syida said...

boleh tak

I want to lose weight said...

Syida - detox dulu mgu depan..
Kalau rasa ok.. nnt akak bukak tarikh utk daftar :)

Anonymous said...

akak...jgn lupakan i Lizzy bardott hokeyyy...tqq

I want to lose weight said...

Oooo ko ke LIZZY ANONY...

wei ko nak tak dvd MLKSS ko tu ?

leeja said...

zel, you go girl.

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ala zelllllll...berat minimum 70kg? alaaaaaa...aku detox sorang2 la jawabnya...

Mimi Sharif said...

sy nk join gak even xlayak sbb berat area 60kg...
sy join jadi silent contestant bleh dak?
kalau dpt masuk jd real contestant kan best!!! huhuhuhu

Flo Alfera said...

aku tlg bagi semangat ja ler...chaiyok chaiyok!

syarqiah75 said...

salam....ok zel...konpem le nama masuk...kalau x wat la nih...ntah bile la nak mula...pstt ur beautiful dah smpai...Gamsa hamnida

I want to lose weight said...

Hehehe..

kali ni bagi peluang pada yg betul2 OVERWEIGHT & OBESE sahaja..

next time baru kita open pada sumer tahap berat

Azimah@Melati said...

zel..aku tak setuju berat 70kg...ko ikut BMI la zel..at least saper yang BMI masuk kategori overweight consider leh masuk ler..yang normal atau bukan overweight tak yah ler join...

uwaa aku nak try..tapi berat tak cecah 70kg...tapi BMI aku overweight....

I want to lose weight said...

Apa kata ko makan banyak2 bagi capai 70kg sblm rabu depan..

Ko leh buat mah

CHAIYOK !!!!

ainrahman said...

zel...kalo nak join ..tp hapdep hari2 tanpa gambo leh ker...bab2 upload ni sukar sikit la...camner leh join ke kalo gini

Dilily said...

aci tak kalu puasa... sahur n berbuka ngan makanan detox itu jelah......

I want to lose weight said...

Dilily..

Tak salah akak.. kalau detox kena minum air putih banyak... supaya leh cuci sistem penghadaman..

So, kalau siang tak minum.. malam sanggup ke minum 3-4 liter

noradzlina.kamdani said...

weh..aku kene try dlu kot...klu aku ok aku on le...syarat 70kg dh ok, tp aku rasa menu ble update every wk je udah le..together dgn berat nye gambo...

Mia-Ina said...

wah kte pun nk jd silent contetant la...buat detox alone..x mencukupi syarat...tp syarat2nya best...:-)

jom...buat pre detox next week...baru ada smgt nie...ble tgk org makin nk bercontest...klu x, makin nk melantak aaa..huhu

Nurul Ain said...

kalo detox..bole makan nasi ke x?

YoOsH said...

saya slalu jadi silent reader jer.. tapi nak join boleh gak kan? saya try dulu detox.. kalau okay,., nanti saya bgtau untuk register.. tq

Nisa~ said...

teringin nak join.. so esok sampai rabu akan berdetox dgn gigih.. hehe..

I want to lose weight said...

Bagus-bagus..

Aku lak akan start SELASA - KHAMIS

Ms AiReEn MoHd said...

aku layak masuk da tuh

I want to lose weight said...

Masuk jangan tak masuk hokay

arbaieyah said...

aku nak masuk tapi tak layak untuk brtanding...berat aku tak cukup 11kg untuk masuk contest detox ko ni zel.... tapi leh tak aku nak join jugak...n aku bayar jugak tapi ko x yah lah kira aku sbg pemenang kalau aku layak jadi pemenang...amacam?