Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, February 9, 2010

DETOX 3 hari seminggu....

Amacam?
Ada sapa-sapa BRAN tak?
Jom kita ramai-ramai wat contest lain lak..

SEBAB...

Sebab aku ni kalau takde apa2 yg menjadi pemangkin semangat..
Maka.. aku akan makan secara melampau tanpa rasa bersalah,..

At least kalau ada join something..
Beringat ler jugak..
Skang dah 120kg.. takut nnt jadi 134kg cam dulu..
(sila percaya selepas 99HTN.. sikit pun tak beranjak berat aku)

Camne bentuk contest tu.. lum dipikirin lagi..
Tapi maybe lebih strict dari 99HTN..

Lebih kurang peserta dari 99HTN...
(ramai pn xde faedah sbb RAMAI HIBERNATE)

Hanya yg betul2 leh bagi full commitment yg leh join..
(kena letak gambor makanan 3 hari.. result tiap2 minggu)

So, kalau sapa2 yg ada cadangan utk penambahbaikan..
Sila tinggal kat ruangan komen..
Nnt pas aku balik bercuti.. kita sama2 review balik..
.
.
.

28 comments:

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

kita takde idea..eh tetiba plak..salam...hehehe..
ehm yang penting kita nak join kalo detoks kalo mengandung pon bole kan???haritu teringin nak join yang 99HTN tapi dah tutup entry baru tahu..huhuhu...iye kite pon perlukan pemangkin nak buat..so nanti kalo jadi roger eh...hehehe...

kakngah said...

kene tgk berapa pnjg tempoh kontes gak.. strict xper. bg disiplin dr. kalau panjang nau mcm 99htn tu payah skit la... kat aku. la ni.. berat aku tetiap bln naik sekilo.. adeh.. beli cd poco2 pn.. br sekali buat. semput aku nk ikt mkcik tu.. dh tu.. buat sensorang, xfun langsung!

noradzlina.kamdani said...

ku sokong ckp kak ngah tu..utk brape lama ko nk wat...
aku sokong ko yg perlu de geng utk buat klu x...cnfm mknkembang semangkuk blk
pasal gambo...ssh gak nk upload gambo stiap hari...

Mia-Ina said...

klu 3 hari ....ok lg....bisa aja nie...tp menu nak ikut betul2 1st hg 3rd day detox ke kak zel?

eynda said...

Nak tengok syarat contest....kalau best eynda nak join....eynda tak hibernate kan masa 99htn?? :-p

UMILIYA said...

salam..nak joitn gak...hari2 kene buat senaman poco2 nih nak join contes heheh

Ejamaria said...

eh... nak join... nak join... kite pun nak jd kecik gak... tapi slalu hangat2..tuuut... klu ada geng camni best gak... tp jgn la buat lama sgt...

applepie said...

kak zel, saya rasa contest tuh xleh pjg2 sgt duration dier...sbb kalo pjg, once tade any changes, kite intend to give up...

Azimah@Melati said...

zel..tengok la detox 3 hari seminggu tue camner..memang boleh buat tiap tiap minggu ker..kalau boleh tiap tiap minggu ko set la dalam masa sebulan or 2 minggu....tengok saper yang paling berjaya berdetox....

pastue ko kene letak menu-menu yang patut di ambil time detox..cam haku nie ala-ala lembab sikit tak koser nak mencari sah sah mengharap organizer suap seme..eheheh

iyer strict...saper tak ikut detox 100% disqualified..kalau sebelum ni ko collect duit lepas contest kali ni ko collect duit before contest....komitment fees kata orang.... so bila dah ada komitment fees ni orang rasa sayang sikit..

then ko carik hadiah yang ala-ala tak masuk akal..yang sah sah orang nak menang..hahahahaha.....

itu jek idea aku setakat nieh ehehehehhe.e..

Dilily said...

kalo tiga hari seminggu ok kot... hehe... joinlah......

Azimah@Melati said...

lupa lak..komitment fees tue...kalau orang tak bayar..tak masuk contest..takut nanti jadi cam 99htn tue....

pastue kalau dia disqualified...komtment fees tue kira BAKARRRRR......

Nieza Ishak said...

kalo tak membebankan aku nak gak detox ni ...

ezey said...

zel..haku nk joun kali ni..heheheh

mama_iris said...

Kita nak sgt tau info makanan2 yg leh amek time detox...
skrg kita detox guna Perfect Slim je kak...kalo rajin,jenguk blog kita ehh..tp br 2 hari je start..cuma tang makan je x taw nak pilih apa yg boleh apa yg tidak...

misz Lina said...

setuju!

bile ada contest semangat sket nak laksanakan...huhu

pe kata kite start masa cuti raye cina nih. so xde la lembik je masa keje..

ok tak? sabtu,ahad,isnin..

gIrL with A little DreAM said...

nak kak kt pun nak join..ikut 99htn pun sy xleh nak trun berat kakadoiii nak join kt sokong akak wat deetox nie...

diary-diet-lia.blogspot.com said...

Zel, Lia nak join gak..

Faizah_Haris said...

zellll....saya bab dietttt2 nii laju jekk nak tryyyy...hehehe.... jgn lupa saya nak joinnn....balun je laa cam ner gaya skali pong janjii kuruihhh.... ::D

syira Qahira sweet said...

salam,
kak, sy pantang sebut pasal diet..mmg laju nak joint..
6t akak bg guidline k..
sy pun berminat nak joint
setelah program 99htn gagal mencapai berat badan y diingini, walaupun hanya sekali menjamah 3 butir nasi..huhu... lemak tegar kot..huhu..

Ms AiReEn MoHd said...

ya ampun tu jer la kojer ko..kang org lain lagik yg menang...da bapa byk yg cun semnajk ko anjurkan program slim melim ni nok....ko aku senaraipendek kan sebaris ngan SLIM WORLD, MAYFAIR, DAN SEBAGAINYER LA....

~ e t i e y e r y w a n ~ said...

same2 fikir. i pun ngah on diet skrng.. btw jeans lama dah muat selepas 8 bulan bersalin.. wakakka..tp masih meneruskna misi... jom ke link..

adianiez AIDA said...

ZEL, aida nak join juga.
and harap dpt share guidelines detox 3 hari. ada info, but, nak ler ikut guidelines contest...

ainrahman said...

idea ini ikhlas dari hati...chewah..apa kata kali ni buat untuk manusia yg beratnyer 70 keatas sahaja...kalo berat bdan setakat 50 45..tak yah la...

noradzlina.kamdani said...

hah tul ckp cik ainrahman tu..yg bwh 70 steady le..xyah join bg can kt kami yg cumels ni ahaks...

Mimi Sharif said...

Saya nak join...Bab2 diet, nak ajer, tp bdn dok lagu tu gak...
Cadangan penambahbaikan:
1. kita cut n paste mana2 menu detox tu
2. kita list do n don't sepjg detox
3. berat - kita pakat2 up-date per week
4. jangkamasa: try 1bulan dulu...
5. hadiah: tak kisah... xder hadiah pun sy nk join
6. sekiranya perlu up-date menu sepjg 3 hari detox, sy ok jer... tp yg penting up-date berat per week...

arbaieyah said...

kita nak join coz 3 hari seminggu detox tu...nak maintain berat dan lagi bagus kalau turun lagi 5 kg...kalau x dapat nak turun berat maintain pun dah cukup bagus.....

untuk pngetahuan zel....sepanjang 99HTN.... berat kita turun 1.1 kg je......dari 61.4kg, now dah 60.3kg... walaupun tak turun banyak tapi kita ttp bersyukur sebab berat dah x naik sepanjang kita semua memulakan 99htn.

Farra Dhelina said...

belasah je pape pun..asal kn ade geng2 yg meramaikan kontes cmnih!! sy wat detox,tak bkesan langsung! ntah ape silap nya tah.. dh lah wat 7hr..emm hampehh.. 99htn ni..sekilo je turunn... muahahahahahaa..hampehhh

I want to lose weight said...

Tu ler.. nak kena cari betul2 program diet apa yang sesuai

maybe kali ni.. detox + exercise