Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, February 26, 2010

LEMON...

PERINGATAN : Entry ini BUKAN FAKTA tetapi adalah pendapat peribadi saya

Aku banyak dapat soalan mengenai air lemon ni di FB & emel..

Apa jadi minum air lemon banyak sangat?
Tak sakit perut ke?
Tak jadikan dinding perut nipis ke?
Kalau ada gastrik camne?

Mengikut apa yang aku dah surf...
Pengambilan tidak melampaui batas tidak mengapa...

Jangan sampai perah 10 biji lemon & minum tanpa tambah air..
Adakah kau mahu mati cepat ?!!!

Cara aku.. 1.5 liter air + 2 biji perahan lemon..
Pastu aku bukan minum sekali gus..
Sikit-sikit..

Kalau hari bukan detox...
Setiap kali pas makan..
Aku minum ler dalam 9-10 teguk..

Ada orang minum sewaktu bangun tido..
Aku tak buat ni.. sbb takut sakit perut sbb perut kosong..
Lagi pun, minum lemon pastu baru gosok gigi..
Adalah tidak elok.. akan mengikis enamel gigi..

Cirit-birit?

Pasti ler ada.. body aku selalunya dalam kul 12 tgh malam ke atas..
Tapi sekali buang jelah...
Tak macam produk2 yg berbentuk slim tea..
Sakit perut memulas smpi berguling-guling..
Sekali buang & pastu lega boleh tido smpi siang..

Oleh itu.. sapa2 yg nak cuba..
Cuba ler dengan sebiji dulu sehari..
Jangan gelojoh dan semborono hokay..

Boleh baca lagi mengenai kebaikan lemon DISINI
.
.
.

7 comments:

Mia-Ina said...

setiap hari mesti buat...tp sekarang dh x buat pagi...tu ms detox je..

Uncle Lee said...

Hello Zaila, allow me to suggest you drink Chinese Green Tea.
Tea takes away the oil, and best to drink 3 to 6 cups a day. Bring to work in a Tupperware if you're working.

If not sure which to buy, try 'Lung Ching Dragon well, Green tea.
Or, Bi Loh Chun. As well Japanese Sen Cha is also very nice.
Drink first thing in the morning, and when ever you're thirsty.

I'm sure you'll be alright.
Have a pleasant weekend, and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Dr.Cinta said...

akak..
ade tengok blog sy tak?
ramai org yg berjaya dgn program yg sy suggest kan..
termasuk sy sendiri..
hilang 18kg dlm masa 4 bulan..

xde sampai menyakitkan badan..sy sendiri ingat dgn berat 82kg dlm umur 16 tahun..dah xblh turun..

5 tahun..berat sy 82..x 82..naik 83..duk main 80 lebih mcm tu jer..
mcm2 produk sy cuba..
tp hampeh...hmpir putus asa..
mc2 side effect sy dpt sblm ni..

sekarang...sy sihat walafiat da..
akak ade mase jenguk2 blog sy..mne tahu akak nk try ke..
yg penting program yg sy suggestkan tu penting..

sy still belajar lagi..biohealth student kat UM...final year skrg..

ada ape2..email sy..
marhaini_zie@yahoo.com

ni blog personal
www.missdrcinta.blogspot.com

blog tuk sihat
www.herbalife-marhainisuriana.blogspot.com

Sepatuputih said...

"PERINGATAN : Entry ini BUKAN FAKTA tetapi adalah pendapat peribadi saya"..

skang ni stiap n3 ksihatan mmg kena wat camni ek akk?? :D
ye la takut2 klu ada yg x faham pulak.....

org mmg amalkan minum lemon ni tp x perah pun jus dia..potong cam tu je..campur dgn air kosong nak bg sedap..

noradzlina.kamdani said...

zel: ade 1 bhn yg aku baca psl detox guna lemon ni..seeloknye jgn minum air yg dicampur lemon, atau diperah lemon (pendek kata yg ade lemon dlm air jarang @ putih @ masak kita) SECARA DIRECT MELALUI BIBIR DGN GELAS.....guna 1 medium seperti STRAW utk mengelakkan GIGI HAUS....

I want to lose weight said...

Agaknya tu pasal ler gigi aku sengal-sengal skang ni..

I want to lose weight said...

Faiza..

Skang kena buh disclaimer laa pulak..
Kang ada lak budus2 yg pi ikut perah 10 biji limau minum direct sbb terbaca kat blog aku..