Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 1, 2010

Setelah 13 tahun....



Gi Penang kali ni aku berkesempatan melawat sekolah lama aku..
Aku study kat mrsm ni dari 1995-1996..

BBGS mmg takde harapan dah nak lawat..
Sbb dah jadi Pavillion..
Tempat tu pun aku tak pernah jejak smpi la ni..
Tak sajak kata orang :)

MRSM Balik Pulau.. sekolah ni co-ed..
So mula-mula masuk sini..
Ala-ala culture shock.. sbb aku dari girls school..
Kat co-ed school.. kena well-behaved.. sit nicely.. soft-spoken..

Ntah camne.. tanpa dirancang, geng aku kat MRSM ni..
Mostly former school depa adalah girls school jugak..
Azza dr Sultanah Asma.. Nyu & Farizah dr Convent Taiping..
Kak Yong dari Tarcisian Convent...
Mas dr Temenggung Ibrahim Girls' School...

Kenangan manis mmg banyak..
Kenangan tak berapa best...
AKU & THE GENG MASUK TALENTIME...

Ntah kenapa..
Pompuan masuk talentime xleh diterima oleh lelaki2 MRSM ni
Teruk gak kami kena kecam..
Nasib baik.. classmate lelaki kami tak camtu..
Siap ada ugutan suh tarik diri dr pertandingan..
Mana laa nak tau kan..
Sebab kat sekolah lama.. sapa nak masuk.. masuk jelah..

Apa pun aku suka sekolah ni..
Sebab sistemnya lain sangat dari sekolah biasa..
Ada time utk fun.. time utk study...
Pastu classmates.. hostelmates... sumer cam family..

Kan sity kan....
(sity ni reader LWC merupakan head BKP masa skool dulu)
.
.
.

4 comments:

ieda said...

bestnya dpt lawat sek lama kan dik .. rinduu sgt2 ..

akak kalau dpt gi best sgt2 .. tapi nieh dah x berkesempatan .. nak gi reunion ngan schoolmate punn dah x sempat

mama_iris said...

ooo akak mrsm BP ke...
nurul Qber...
ske sgt time minggu aktiviti kan???

noradzlina.kamdani said...

kire mengimbau kenangan lama le beb

sity29 said...

weiii zel!!!
ko pegi ari apa??
aku gi skolah ari isnin.. ahhahah masa nak balik
rupanya ko gi penang ek masa thaipusam hahahaha
adoi laa kalau idak kita sempat berjumpa :P