Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 22, 2010

Detox Day 1 yg kantoi..

Ni bekal aku pi pejabat semlm..
Sebekas air perah lemon 2 biji..
Mmg masam tahap kecut gusi taw...
Kalau sejuk maybe lazat kot..
Tapi aku berniat takmo minum sejuk sepanjang detox nnt...

Ni lak bekal buah-buahan...
Tapi aku makan sikit je..
Sebab aku tak suka buah-buahan..
Selalu kalau time raya cina anak murid aku berdoyon2 bg limau..
Aku sedekah kat org lain je..

APSAL KANTOI ?!!

Semlm gilos laaaa...
Tengah2 panas terik tu... tora terbang aku temperature naik..
Tgk2 air kering kontang..
Nak isi terus tak leh lak bukak radiator..
So, terpaksa berpanas menunggu kete sejuk..

Dah sejuk.. anta kedai.. tak leh siap cepat laa pulak..
Nak kena 3 jam.. pasal nak bukak radiator..
Melekit lak aku kat bengkel tu 3 jam..

So, dah setel semua tu.. apa lagi..
Sepantas kilat membeli sesuatu dan MAKAN !!!
Perut lapar rasa menggigil kepala lutut..

Takpe laa... ni kan pre-detox..
Anggap laaa aku bagaikan budak kecik baru nak belajar puasa...



Ni ler sebab yg nak detox sesangat ni..
Tumpukan pada perut yg cam dah sarat 8 bulan tu...
Kalau betul2 "ada" dalam tu takpe jugak..

Jangan tak tau..
Kalep pun dah pandai mengata aku skang ni tau...
Papa dia tok sah cakap ler..
Cam bomba stand-by 24 jam tau nak ngutuk aku..

Ini berat pagi semlm selepas aku mentoksikkan badan aku sepanjang cuti weekend..

OLEH ITU !!!

SAYA HARUS BERSEMANGAT UNTUK DETOX DAY-2

.
.
.

7 comments:

Mia-Ina said...

insyaallah kak zel pasti boleh...chaiyok kak...:-)

Anonymous said...

saya sokong kak zel dari belakang..chaiyok chaiyokkk

kakngah said...

aku awl2 lg sarender dh ko nyer detox progm ni. huhuhu!! kompem aku kantoi la..

I want to lose weight said...

ada berita suker tau.. sat g aku reveal

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ZEL! u can do it zel.. u can do! aku sanggup jadik pom pom girl ko...hehehe

eynda said...

Keep it up...akak sokong selalu :-)

noradzlina.kamdani said...

cian yek zel..cian kite dpt ank mulut xde insurans slamber dek jek nk sound mak dia yek