Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 14, 2009

Ni ler berita baik nyer.....

Baby Khayra dah kuar dari hospital hari ini..
Berat dia dah 1.75kg..
Dr pun agak hairan sbb dia naik berat pantas..
Ikutkan belum pun sebulan lagi minah ni..

Dr.... klu u tgk makcik2 Khayra ni..Mesti u dah tak heran..
Mmg baka kuat makan.. kuat minum susu.. cepat naik berat..
Dah semulajadi dalam sistem anatomi badan kami..

Dia ni baik tak macam Khaleef dulu..
Asal malam je menganga nangis smpi ke pagi..
Bukan semalam dua malam..
Tapi 40 malam si Khaleef dera satu rumah..

Kecik tau dia ni..
Diapers dia pakai tu saiz NB..
Itu pun longgar giler...

Wet tissue tu lagi besar dari dia..
Camera friendly..
Dia sedar je aku dok snap2..
Terus buka mata..
Pastu start laa mengawang-ngawang cam suh angkat..
Tapi tak berani wei..
Lengan aku lima kali ganda besar dari dia..
Buat nyer terlepas kang...

Tu kakak dia... Mia Ainsyara...
Seiras giler kan dua beradik ni..
Tapi harap2 mulut Khayra tak laa sebecok mulut kakak dia..

Sara ni bestfriend Khaleef..
Tapi depa ni kalau main, 10 minit je aman..
Selebihnya bergaduh je..

Khaleef takmo ambik gambar..
Maybe sebab dia tak biasa ngn baby..
Tp dia marah kalau ada sapa2 bercakap dekat ngn baby..

"DIAM KAPTEN.. BABY TIDO !!!"
.
.
.





4 comments:

noor said...

bestnyer...baby girl....ko bila lak zel??hehe

adha said...

alhamdulillah..

cpt gak kuar ek.. hehehe

budak prem ni fragile.. tp kiut... pakai diaper NB pun smp 2-3 bulan baru leh sarung S.. hehehhee

I want to lose weight said...

masak ler.. diapers NB lagi mahal dari diapers biasa.. dah ler kejap2 tukar.. tu blum smpi yg berak memeri.. setiap 30 minit sekali berak..

Zulaikha said...

eyh, tangan budak kecik tuu kene bedung..tuu yg tgn dia dok terangkat2 tuu..org kate tak elok ehh kalu gitu..