Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, September 3, 2009

Tiba-tiba.....

Tiba-tiba petang ni aku nak ON laptop tak buleh
Tak kuar apa-apa..
Ada bunyi greeekkkkkk tp takde display...

Aku dah nak meraung sekali lagi dah..
Lebih 20 kali on off on off tak gak kuar-kuar...

Maklum ler... sejak dari pertengahan bulan 8...

1- Tangki coolen tora terbang bocor
2- Laki aku accident kan my baby wira
3- HP aku tak kuar ringtone anak aku nyer keje
4- Bil letrik umah aku hilang ntah mana letak
(masalah gak ni.. sbb dulu igt tak aku pernah gaduh ngn kerani TNB)
5- Gigi aku pecah
6- Gatal b***k tetiba beli kamera baru
7- Insuran denda rm400 sbb takde 2nd driver insured
8- Kete Wira aku dah tak best cam dulu dok bunyi eekk oookkk ekkk
9- Laki aku kena saman trafik RM300 kes langgar divider ittew
10- Aku kena saman speed trap kat Bukit Tagar RM150.00
11- Crowning gigi aku kena RM900
12- Berat aku turun naik pi mai pi mai tang tu
13- Obesiti termasuk dalam senarai high risk utk H1N1
14- Khaleef tiba-tiba tukar tabii.. skang berak 3-4 kali sehari..
klu pandai cebuk sndr takpe jugak...

Banyak masalahkan 2 bulan ni..
Tapi aku hadapinya dengan begitu cool sekali..
Senyum mau menten beb.. biar pun gigi sopek !!!

Kalau betul laaa laptop rosak..
Hampa giler aku..
Dah laa selama ni aku tak pernah transfer sumer dokumen2 penting ke external hardisk..
Termasuk laaaa semua gambor2 khaleef.. gambor2 brooch...
Assignment laki aku..
Segala hape laporan PID..

Tiba-tiba.. cubaan kali ke 21.. berjaya pulak...
Terus transfer sumer fail2 ke external HD..
Laptop ni lingkup aku tak kisah sangat..
Hak milik kerajaan mesia.. dah layak lupus pun..
Dah melebihi 5 tahun tak bagi2 yg baru..
Ini pun dah kira baik laa aku leh bagi laptop ni berfungsi lagi smpi ke saat ini..

Apa-apa pun...

ALHAMDULLILLAH.... :)






2 comments:

Kaseh said...

huish gler byk payment ko bln ni dan byk gak dugaan dtg. Apa2 pun hadapi dgn senyuman. . .gmbo khaleef byk eh, bistu x reti2 nk publish kt blog ke. . Hehe aku nk tgk lar . .

seri said...

doa doalah gomen kasik 1 bulan gajik.... bleh cover...

Teman pun runsin nih banyak betul nak pakei duit raya nih, idak plak bos kata ada bonus raya huhu...