Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 6, 2010

baju_merun (BM) wannabe... agak2 bila aku leh dapat 16K

Sapa-sapa yg kenal aku @ forum cari..
Tau ler nick pemes aku baju_merun ni..

Tapi bukan nak citer pasal tu..
Nak citer pasal rumah aku yg serba merun & pink kuat ni..

Langsir kat satu2 nya tingkap depan ni..
Dah nyaris2 kaler merun gak..
Smpi tak dapat kesan ler mana satu tingkap..
Mana satu dinding..

Maka dengan baik hatinya..
Kuar modal lagi RM20.93 untuk beli langsir peach itu..

Ini ler langsir yang sepatutnya berada dia tingkap tersebut..
Sudah dialihkan ke pintu sliding door dalam rumah..
Ye.. dalam rumah aku ada sliding door lagi utk pencahayaan..
Modalnya.. RM20.93 x 2

Ini langsir yg TIDAK DAPAT DITOLONG LAGI...
Sepatutnya langsir ini bertemankan dinding kaler kuning & oren..
Tapi kerana BOSS mau merun..
Maka begini laa keadaannya skang..

Inche Izman cadangkan beli langsir lain kaler cerah..

HELLO !!!! baik beli baju jubah rege RM80.00..
Kat kedai sebelah Yang Yang tu untuk bini awak ni tau...
Dapat gak cover duka lara hati baju raya tak siap...

Oh ye.. langsir SUKAME ini..
Nilai asalnya RM169.90..
Tapi cam biasa.. serata Mesia pun..
SUKAME ni biasanya 70% diskaun..
Meninggalkan harga perlu dibayar ialah RM50.97

Hat ni sebelum puasa & cat rumah aku dah beli..

Aku mmg beli murah-murahan je..
Save budget.. bukannya nak raya hari-hari..
Tu pun ntah ada org datang ke idak..
Asyik2 adik beradik aku gak yg datang...

Ini pun dibeli awal.. masa Jekel wat offer..
Supaya padan dengan dinding kaler cerah..
Tapi apa nak buat..

Maka.. kesimpulannya..

Sapa nak jadi GENG BAS MERUN :)
.
.
.

6 comments:

Natrah Norlin said...

kaler ni cina suka..manyak ong..semoga dapat 16 K...

nurulhudaresad said...

senang je..kalo akak jemput org dtg umah...bgtaw siap2..dilarang dtg ngan kaler2 berikut..merah,maroon,oren terang,kuning panas,fink striking...hahaha...kalo boleh pakai baju putih semua.....baru umah akak terang balik....tp langsir polka dot itu sgt menarikssss

cru314ngel said...

pergh...merah sakan...nicee....ehehehhe

noradzlina.kamdani said...

cantik menawan..klu aku g Tg cnfm aku singgah

shima said...

salam. tu rega langsir siap ke..rm 20.++ tu?

I want to lose weight said...

Ye.. harga dah siap..
2 lapis lagi.. tapi nipis la..
Jadi laa.. janji berlangsir :)