Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, September 22, 2010

Kalau anda gembira tepuk tangan

Hari tu kan.. masa tak dapat 500..
Aku pasrah & redho je..
Takpe laa pikir.. bukan rezeki..

Sekali hari ni..
Sedang otak sarat berfikir nak bayar segala perbelanjaan wajib..
Tiba2 dikejutkan dengan berita gaji tak masuk lagi..

Setelah dikaji-kaji..
Yang mana kontrak dah siap.. dapat dah gaji..
Tapi katanya slip gaji ada..
Kalau kontrak aku tak gak siap.. maknanya takde laa tu gaji...

Mengadu pada Inche Izman..
Dia cakap takpe laa.. boleh guna duit papa dulu..

Ok.. terus sms senarai

kereta - rm600
insuran - rm310
letrik - 130
cc - 300
jpa - 50
astro - 100
streamyx - 110
tadika Khaleef - 150

Ok bie.. sila bank-in rm2000.00 lebih kurang..

Terus Inche Izman mencadangkan kuar laa ASB..
Hehehe.. terus tak jadi kata pakai duit abang dulu :))

Dengan berbekalkan perasaan bengang..
Pi ler jumpa MR kat pejabat dia..
Dia tak berapa tertekan sangat..
Menjadikan aku lagi tertekan..

Kul 12.00 tgh.. cepat-cepat balik Tg Malim..
Sebab nak ambik budak Ahmad balik sekolah..

Masuk kereta..

MAMI TEPUK TAU...
KALAU ANDA GEMBIRA TEPUK TANGAN...

HUWAAA !!!

Aku terpaksa jugak ler tepuk walaupun rasa cam nak menangis
.
.
.

6 comments:

hasleena said...

Ko jangan tepuk lak si budak Ahmad tu nnti Zel... Sabar Zel ekk...

nurulhudaresad said...

saangaaaaat la paham insan2 yang bergaji lambat......pengalaman mengajarrr...huhu...sabar ye kak..

ibh said...

Sian ko zel...Jgn tension2 sgt..kang naik lak darah ko...

makcikrehan said...

kah kah kah kah kah... mujur jugak ada ASB tau! akuni mujur ada duit Bangla jer. kalau takde duet bangla tu... lagila menangis mengongoi. aku mana ada ASB. EON bank pon dah licin. cek 16K nuffnang plak tak sampai-sampai...huwaaa

adha said...

sabar zel... lahai sian jugak ek pegawai sangkut neh... aku pun penah pegawai sangkut neh tp tak penah gji lambat

I want to lose weight said...

Ko cakap pasal nuffnang...
Aku nak ler cash out bulan ni :)