Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 20, 2010

Emergency Call...

Seperti kelaziman...
Lepas Subuh gajah jam 6.59 pagi..
Confirm pastu masuk selimut balik..
Kang kul 8.30 pagi baru buka mata..

Baru je nak mimpi makan nasi lemak sambal kerang..
Tiba2 handphone berbunyi betul-betul atas kepala..

Rupa-rupanya.. nurse bidan hospital lak mula menghantui hidup aku..
Sebelum ni.. nurse klinik kat umah mak aku tu je..

Tujuan dia called, sbb nak mengingatkan tentang appointment2 akan datang..

23/9 - Jumpa pakar dietician..
25/10 - Jumpa O&G
29/11 - Jumpa O&G

Selain dari itu.. 30/9 dan setiap Khamis hujung bulan..
Tetap kena g gak klinik wat pemeriksaan rutin..

Pastu dia tambahkan lagi satu keje..

"BSP kena wat tiap2 bulan ye Puan..."

BSP ni yang ambik darah 4 kali satu hari nak tgk paras gula..

Cam nak depress gak rasa..

Tapi semlm aku jumpa ramai Mak2 Yung yg masalah lebih seriyes dari aku...
Ada yang gugur smpi 7 kali..
Ada yang cucuk insulin kat perut..
Ada yang seminggu sekali admit pasal high BP..
Ada yang anak dlm perut kurang gerak..

Makanya... aku adalah jauh lebih bertuah dari mereka..

Apa sangat laaa sebulan 2-3 kali pi spital..
At least lepas tu leh terjah Rasa lawat Rehan :))

Wahai anak dalam perut...
Cepat laa tunjuk kemaluan kamu...
Mami ni dah gatal tangan nak shopping baju-bajan & barang-barang..
Maklum laa.. hari tu igt abg Kalep kamu tu one and only..
Barang2 dia sumer dah kasi kat orang..
.
.
.

5 comments:

makcikrehan said...

RASA sentiasa menunggu kehadiranmu. dan REHAN sentiasa bersedia nak teman ko pegi punggah longgokan baju baby! :))

Kak Mah said...

ekekeke..... best pren poreber gituk!!!.... zel ikut pengalaman yang payah nau nak nampak kemaluan nie fomfuan...tapi entah ler kan....

nurulhudaresad said...

kalo girl kan....
memang siap sedia la duit secukupnya kak....semua baju rasa nak beli....

m.q said...

kalu dpt baby gel
shopping gila la
baju2 baby gel mmg cumel2 kan kan

zatie_izzati said...

betul, selalunya yang malu2 nak bg nampak ni mmg girl...