Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, September 14, 2010

Raya 2010

Muka di pagi raya.. hidung sudah mula kembang nampaknya..

Apa pun.. raya tahun ni adalah PALING BOSAN!!
Rasanya ini kali pertama lansung tak balik kampung..
Selalunya.. wpun giliran rumah mentua..
Tapi balik laa jugak wpun sehari dua..

Malam raya seperti biasa tido umah mak aku..
Pagi raya lepas depa bertolak balik kampung..
Baru g umah mentua pulak..

Mungkin ni ler penyebabnya aku jadi bosan..

MUAK!!!

Hari-hari hadap Tg Malim..
Hari-hari hadap Gumut Tambahan..
Hari-hari hadap Kota Malim..

Padahal kat kampung Kuala Kurau sana bukan ada benda best pun..
Tapi feel lain..
Bila bangun tido.. rumah dah gamat..
Yang nak mandi.. yg nak g smyg.. yg cari baju.. cari suar..
Tido bergelimpangan sana sini..
Wan aku membebel tak habis-habis...
Atuk aku lak cool je macam tak dengar..
(hakikatnya dia mmg dah kurang dengar)

Budak ni paling tertekan sbb tak dapat balik kampung raya ni..
Masa on d way g Langkap... jumpa sawah2..
Bising dok ajak Papa balik kampung Onyang...
Kat belakang umah Onyang kemain luas lagi bendang..

Memang dia mencabar fizikal mental mami & papa sepanjang raya ni..
2-3 hari membaran yang bukan-bukan..
Bila membaran je.. baling apa nak.. menjerit.. memunah barang..

Mami dia lak nak meng"KASI" tak dapat..
Yelah org tengah ramai berkumpul..
Takkan laa time tu lak nak membantai anak..

Aku dah ler perut rasa tak berapa sihat..
Kena lak anak wat hal tengah-tengah orang ramai..
Memang rasa nak balik Kota Malim..
On econ 16 darjah celcius..
Bentang tilam.. masuk dalam toto.. TIDO!!

Giler punya kaw-kaw Khaleef wat perangai kali ni..
Sampai called mak aku suh Onyang dia wat air jampi sket..
Kot-kot mau hilang perangai baran naik jundai tu..

Bukan apa..
Takut kang mami dia lak naik jundai..
Lain lak citernya...
Dah ler kami tinggal 2 org saje la ni..
.
.
.

5 comments:

noradzlina.kamdani said...

wooo slmt ari ry geng...

eynda said...

Selamat hari raya zel :-)

m.q said...

patutla rasa mcm kenaiiii saja
kpg kt kola kurau gak ka?
weyh...skolah mana dulu weyh????
ada penah skolah kt kk dak??
aku org kkk weyh..

I want to lose weight said...

Tak pernah ler...
Mak aku yg asal org sana..
Aku mmg org sini peyorrrr punyer..

Tapi atuk ngn nenek aku ada lagi

m.q said...

aku mcm kenai saja hg ni
i mean nama hg ni kan unik
mcm penah nmpk sumwhere sumhow hehehe..
hg itm kt mana wei????
aku tak pueh hati ni nak korek lagi
hihihi