Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 19, 2010

3DFC - MENANG TANPA PENCABAR..

CIK SUHAINI

SEBELUM 3DFC = 77.0kg



________________________________________

SELEPAS = 67.5 kg


TOTAL TURUN = 9.5 kg
Loseweight Percentage = 12.34%

Oleh itu, emel akak butiran diri spt alamat dan no. akaun MBB..

Cik Suhaini terus diistihar pemenang.. sbb Cik Nisa dah out...
Cik Faiza juga berjaya (sila emel alamat.. aku nak bg hadiah)
Tapi dia berjaya NAIKKAN BERAT... bukan turun :))

____________________________________________________
(terus sambung entry baru.. malas nak bukak satu lagi)

Bagi pihak penganjur yang kantoi di minggu akhir...
Terima kasih kepada yang sudi menyertai 3DFC....

Akak zel korang turun 4.3kg..
Mula dengan 121.7kg..
Now berat semasa ialah 117.4kg
Wpun tak capai target 5.0kg..
Tetap bersyukur sbb tak naik jadi 130kg :))

Untuk projek seterusnya...
Aku akan tetap dengan 3DFC..
Tapi akan dinaikkan jadi 5DFC...

Bukan CONTEST BARU!!!
Aku dah malas jadi mangsa kutukan minah2 gemuk yg berjaya kurus..
Yang jaki aku masih gemuk wpun dah wat & join banyak contest..

Hahaha... ayat tak tahan pedas cili burung..

TIDAK LAAA... ayat menyakitkan hati sndr je tuh...
Mencabar diri dengan kutukan orang..

5DFC akan lebih ringan dari 3DFC yg mengambil konsep detox..
Aku takmo lagi cam mula2 3DFC... darah naik smpi 130..
Kali ni lebih cool..
Maybe 1 senduk nasi sehari + lauk tanpa minyak + buah + sayur...

Oleh itu, siapa yang nak berjemaah diet sesama
(REHAN SILA TAKE NOTE)..

Nnt akan diwar-warkan 5DFC...
Cth2 menu juga akan diletakkan..
Maybe mula bulan Jun...

Sekali lagi diingatkan..
5DFC BUKAN CONTEST...
Kang ada lak yang emel bgtau dah bank-in duit yuran :))
.
.
.

7 comments:

Gayathree said...

hi dear.

exercise. and good food. trust me it helps. i tried all kind of diets for more than 10 yrs. and now gave up on all that and started eating sensibly with good amount of exercise. im seeing weight drop every mth. no need much. just brisk walk arnd/in the house/office pun dah cukup.

kurangkan gula. kurangkan minyak. kurangkan garam. its enuf. im sure u wud like to get pregnant again soon right? if u get pregnant while being obese pun not good for ur child.

my personal opinion coz i was/am in the same boat. org kat luar mmg pandai cakap but only we knw how hard it is to get rid of temptations of good food. =)

detox/no card diet is something for temporary loss. been there and tried that.

ezey said...

tahniah kepada pemenang..

walaupun disqualified..lepas ni aku teruskan jua 3dfc...

Faizah_Haris said...

tahniahhh buat pemenangg yg berjaya TURUNkan berat...

dan padan muke aku berjaya tambah berat...kih kih kihh kihhhh....adoilaaa

lovelygift....everything u need are here said...

OK LA TU ZEL, AT LEAST ADA PERUBAHAN, SO TAK BOLEH NAK KATA TOTALLY GAGAL.

suhaini said...

yup..k.zel..patut berbangga bulan senang nk turun tau..u put a lot of effort pe:) tahniah sume gaks..sbb sama2 join..:)

thanx for d wish..namun masih lum buleh berpuas ati..cam nk gelak jek gambo sendrik terpmpang di bolg akak yg pemes nih..ahahaha:) neway tq alot!!

ayuh kuruskan badan!!!

Mummy said...

kakzel....sy nak join gak 5DFC bersama2 akak n the geng...semoga sama2 kurus...

sofie natashah said...

kak.. time ni nak join boleh... ?