Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 19, 2010

AKU TAHU LAAA KAN.....


Ye-ye-ye...
Aku tau ANAK AKU TAK SEHEBAT ANAK DIA..

Tapi tak payah ulang perkataan sama hari-hari..
Mungkin 1-2 kali dengar..
Aku akan rasa OK laa..
Yelah tu anak ko bagus sangat...

TAPI...

Kalau dah smpi hari-hari ulang...
Aku jadi rasa...
YE KE ANAK KO BAGUS?!!
KE KO YANG REKA-REKA SUPAYA JADI BAGUS...

Yg peliknya...
Anak kami tak sebaya pun...
Budak tu setahun pun belum...
Dibanding2 kan dengan Khaleef yang boleh kira in Cina 1 smpi 10...
Anak ko boleh ke?
Tak boleh kan...

OLEH ITU...

Sila cari budak yang sebaya utk dibuat persamaan algorithma...
Boleh rujuk log 10 ke.. log 5 ke..
TAPI.. aku rasa dulu ko belajar tak sempat pun bukak buku LOG..
(kan.. aku dah memedaskan keadaan)

Sampai bila-bila pun..
Anak ko tak leh dibandingkan dengan anak aku..
Sebab depa beza umur lebih 3 tahun..
Kecuali nnt... masa anak ko abih darjah 2...
Terus melompat masuk darjah 6..
Masa tu baru betui laa.. ANAK KO MMG TERER..

For the time being..
Please enjoy the moment with your baby..
Tak payah susah2 hari2 nak canang apa anak ko leh buat..
Apa yg baby ko buat tu..
Anak aku 3 tahun sudah DAH BUAT...
In fact... lebih cepat dari anak ko..

Lain budak lain perkembangannya..
Jangan sampai aku hempaskan buku catatan hidup..
HIKAYAT MERONG MUHAMMAD KHALEEF
.
.
.

11 comments:

I want to lose weight said...

Kena hijack lak ke aku punya blog ni..

Komen aku pun tiba2 MIA..

Ke KETULAHAN :))

ratusiput said...

sabi zel...abaikan je org camtu..bru dpt anak kot...ehehe..

noradzlina.kamdani said...

abaikan jek org yg dok canang2 kebolahan/kepandaian ank dia he he he
kt unit aku pun ada camtu mengalah bkn maknanya kalah

mama_iris said...

haahahah....saya ketulahan tu hapa??hehehe....belajar sket2 dari mak,banjar sungai besar,sabak bernam...:-))

I want to lose weight said...

TULAH = kita mengata org berdarah keturunan..

So, dan-dan tu dapat balasan

Azimah@Melati said...

aku rasa aku ada reply kat topik nieh..mana ilang??

pearls.. said...

tu ar.. aku pun ada gak reply.. takkan ko marah org lain ko sembur kat aku zel...

tak baik ko... heheheh

I want to lose weight said...

Blog problem semlm..
Korang punya komen ada kat gambor gelang tu...

Semalm aku alih entry ni

Mia-Ina said...

mia pun ada komen..takut gak kak zel marah...huhuhu.

pepun, kte terus support kak zel..jgn putus smgt ye...kak zel pasti boleh didik khaleef yg terbaik..go go kak zel

I want to lose weight said...

Heheh tak koser nak marah dekat org yg bukan buat aku marah..

Buat masa skang... bagi aku bukan masanya untuk tekan Khaleef suh betui2 belajar.. Wpun mami dia agak tertekan... sudah masuk bulan 6 tp masih tak kenal A - Z.

Tapi kalau tahun depan masih sama jugak..

Malam, lepas balik dari umah aki.. Khaleef akan ada home tution ngn mami dia

Ms AiReEn MoHd said...

hhaha alek lek...same yg mulut longkang tu.....fadan muke kene sound kan...