Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 6, 2010

Semlm kat KPJ Shah Alam..

Ni adik aku yang operate tu..

Sebelum dtg KPJ ni..
Dia ada laa pergi Pusat Kesihatan kat sini..
Kot-kot laa boleh dapat schedule operate kat gomen cepat...
Banyak ler boleh jimat...

Sekali doktor gomen yg perangai harem...
Cek dia ala kadar... Tny 2-3 soalan..Tak scan pun..
Hanya cek dengan KUASA MAKRIFAT dia selaku Dr gomen yang dapat gaji dari duit rakyat.
pastu bagi ubat..
Ubat apa taw...
Ubat yg dpt masa peknen kaler coklat yg busuk giler tu..


Padahal masa tu adik aku dah 2 bulan period tak benti..

Bila adik aku tanya.. boleh tak refer kes dia kat pakar?

JAWAPAN HAREM

"Makan dulu ubat ni.. pastu kita tgk apa jadi."

Nasib baik mak aku kiranya mampu ler nak tanggung operate kat swasta..
Cek dekat sana... rupanya darah adik aku dah low pressure giler..
Yelah 60 + hari darah kuar non-stop..

Cuba imagine.... kalau benda ni kena kat orang tak mampu..
Harus darah kering satu badan... baru Dr kat gomen tu nak ambik hal..

Budak ni paling kesian..
Malam sblm tu.. anto dia umah makcik aku..
Satu malam tak tido & menangis smpi pagi..
Smpi bengkak mata..
Dia dah biasa tido mengempeng nenen...
Tiba2 nak tido pakai botol susu..
Mana jalan...

Ini dia fibroid yg sudah dikeluarkan..
Besar jugak..
Patut ler lepas beranak perut adik aku tak kempis-kempis

.
.
.

11 comments:

Azimah@Melati said...

besarnya zel..... camner la orang nak caya kat sepital gomen.... kalau yang bekerja ada insurans tue tak per gak...

I want to lose weight said...

Tulah pasal..

Tapi bukan sumer Dr gomen camtu..
Segelintir sahaja..
Bak kata orang, kerana nila setitik.. rosak susu sebelanga

nazliahnazeer said...

kebanyakannya camtu la.hmm
nurse/misi kt klinik gomen pun sama jugak.sesetengah la.rasa nk tampo je kdg2 dengor cara deme jawab tu.klu kite keje gomen,mana ada ING card or ape card mcm org keje kt swasta. gi hosp/klinik krjaan jd camni plak.hmm

Zana said...

adoi la zel....siannya adik ko, aku faham mcmana dia rasa..

sbb aku pn baru lps operate buang cyst, kat tempat yg sama KPJ Selangor nih, diorang boh dlm tupperware & bungkus plastik camtu jugak la....Adik ko buat dgn Dr. mana? aku dgn Dr. Siti...
Nasib baik la company aku ada ambik insurans, alhamdulillah....

buat kat swasta mmg cepat, hr isn baru tau ada cyst, hr khamis terus schedule operate...terkejut badak aku...

Kalau company ada ambik insurans pn kita mmg kena gak ada insurans sendirik, takut benda2 yg tak diduga mcmni terjadi, mcm mak aku, kena operate kat kidney, tak pasal2 terbang 20k

Alhamdulillah adik ko dah selamat, duit blh dicari....kalau duit byk tp dok sakit2 pn tak guna jugak kan..

PERHATIAN: Aku bukan agen insurans...

~Zila Zul~ said...

fuih besau nye. Alhamdulillah, adik zel dah selamat. mak saya kena buang the whole uterus, kesian..

susi said...

lega dah buang tu....period takkan sakit lagi..kalo tak mcm org tumpah darah jer....mcm air paip...mintak2 tak tumbuh lagi la yer zel...selagi rahim tu ader...possibility nak tumbuh lagi mmg ader...adik zel cam bersalin 2 kali...dah takleh nak dukung2 anak yg comel tu...

noradzlina.kamdani said...

ciannye adik ko zel...so kene tanam lah kan bende tu?

idtgm@streamy.com said...

Benda tu Dr kat KPJ ambik..
Katanya nak wat kajian dalam lab..

Rasanya prosedur biasa..
Nak cek lagi ketumbuhan tu kot2 ada kanser ke.. ada sakit lain ke..

Mamma said...

zell..pas buang tu kan..bleh peknen lg x?

beso ek..ngeri aku tgk weh

cikbedahlaser said...

nak wat ape dg fibrod tu???
tanam ke buang??

Ms AiReEn MoHd said...

weh ko pg kpj nape tak roger aku ...huwaaa mencik taw