Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, May 24, 2010

PENGUMUMAN TIDAK RASMI

Pekat semacam je line kedua tu..
So, kira cam RASMI ler tu kot..

Aku pun tak tau berapa bulan...
Sebab sejak aku putus asa hari tu..
(Selepas doktor bgtau harapan sgt tipis utk aku pregnant lagi)
Aku tak pernah ambik peduli period ke.. tak period ke..

Tapi jangkaan aku cam baru nak masuk 2 bulan..

UNTUK ADIK BERADIK DAN SEDARA-MARA IZMAN HAIDIL..

Sila rahsiakan perkara ini terlebih dahulu..
Sebab Inche Izman MAHU membuat pengumuman rasmi sndr..
(eceh.. cam nak umum naik gaji pulak)

UNTUK ADIK BERADIK DAN SEDARA-MARA ZALIA HEZLIN...

Sila belanja aku makan mahal-mahal :))
Hahahahaha.....

UNTUK SEMUA WANITA GEMUK SEMALAYSIA...

Sila jangan PUTUS ASA...

Puan Zel telah membuktikan..
Dengan berat 120kg.. masih mampu mengandung..
Walaupun lebih dari 3 org doktor cakap takde harapan..

TAPI...

Hakikatnya aku sangat risau dengan..
Blood pressure.. High sugar...
Dan segala komplikasi dan risiko mengandung dalam obesiti..

DOAKAN semoga semua selamat sejahtera :)

Aku minta tolong korang sumer ni taw...
Doakan aku selamat..
.
.
.

52 comments:

Anonymous said...

tahniah3 :)..jaga kesihatan ye

Anonymous said...

tahniah kak zel!!! muah2

oli said...

tahniah zel!!!

aMiYs said...

congrats kak... kalip nak dapat adik.. wee... sy yg excited.. :)

Mimi Sharif said...

tahniah kak zel... bukan takat doakan baby n ibunya sihat, bahkan doakan khaleef dpt adik pompuan...
kak zel tak yah diet-miet dah la kalau cmni... jaga kesihatan jer... take care n tahniah...

Zarith said...

tahniah,,,alhamdulillah tc cr

kakngah said...

tahniah...
naik ler pangkat bdk kalep tu..
hihihi!!!
take care beb!

iLLa said...

kak..tahniah laaa....bestnyaaaa...jeles2.....mmg jelesss...ekekee

I want to lose weight said...

TQ OLS..

Dalam hati mmg harap baby girl..
Tapi tak kisah laa..
Janji selamat dapat satu lagi baby :)

Lama tunggu ni :)

lynda_hani said...

zel, tahniah.. akhirnya berjaya jugak kan.. Aku tadi pun check perut.. tp konfom x preknen.. cuma dikhuatiri fobroid. Esok kena pegi check lagi.. huhuhu.. risau gak ni perut dah buncit semacam je ni.

azrin said...

tahniah kak..insyaAllah semua selamat...aminnnn...

pearls.. said...

waa... tahniah zel aku lak yang terasa sayu sebab dah lama aku berusaha.. lum membuahkan hasil lagi...

apa2 hal.. semoga ko tetap mebeles dan jaga diri.. jgn wat kerja berat2 tau..

tahniah sekali lagi.. yey.. kalep akan ada kawan laa.. moga2 adam pun akan ikut jejak kalep.. akan ada kawan.. hehehe.. doakan aku gak ek..

Azimah@Melati said...

congrates zel...... jaga diri jaga kesihatan..dah ada penyakit tue ko memang kene over jaga diri sungguh-sungguh.....agak2 bila ko due ek tahun ni jugak ker.....ker tahun depan?? pepepun aku lak yang over excited..sebab tau ko tunggu lama kan.....ehehehehhee

::@.L.I.N:: said...

tahniah kak...alin teruja tgk akak preg... saya akan ikut jejak akak balik..... tapi tak tau biler...

lovelygift....everything u need are here said...

tahniah zell

adha said...

congrate dear..
jg kandungan baik... semoga selamat smp ke hari bersalin...

Faizah_Haris said...

tahniahh3 zellll.....bestnyerrr.....DOAKAN aku plakks... hukk3....

makcikrehan said...

Hangpa sumer jgn bimbang, aku akan pantau pemakanan bini jeman mulai hari ini. dan mana-mana yang DIA TAK BULEH MAKAN, aku AKAN TULONG MAKANKAN. kah kah kah kah

Mamma said...

waaa...nak jogak!!!
tahniah n jaga tekanan drah n gula taww :p

CT Anie said...

tahniah kak zel...kalau boleh sy pon nak mcm tu...huhuhuhu

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU said...

kak zalia:

TAHNIAH!!!
alhamdulillah, terasa mcm nunu lak yg pregnant.. igt doubline masa doc tunjuk n nunu mengandung qaisara...

akhirnyer..
khalep dh naik pangkat jadi abg..
mudah2an dipermudahkan sepanjang tempoh pregnant...
jaga diri baik2....

I want to lose weight said...

Terima Kasih sumer :)

nazliahnazeer said...

tahniah kak zel!!alhamdulillah. see,jangan putus asa dgn rezeki Allah. :) hug u! sy doakn baby girl, ;p and dia sihat. inshaAllah.

.::CeK LaLa::. said...

TAHNIAH BESAR BESAR UTK DIRIMU PUAN ZALIA!!!

JAGA DIRI BAIK BAIK TAU!!
AKU PON TUMPANG GUMBIRAAAA!!!
DAN INSYAALLAH... KAMI SUMA AKAN DOAKAN UTK KO DAN BABY....

*patut la ko asek nak marah2 jer kan dulu.. rupe nyer dah ade nak masuk dalam.. heheh.. jgn marah!!*

mama_iris said...

alamak terlambat baca entry kak zel..
tahniah kak......abg kalep mesti sukeeeeeee....tetibe abang tawww....

hasleena said...

tahniah Zel.. jaga diri n jaga kesihatan

sue said...

Zell..tahniahhh!...Tiup2 skit kat aku..Aku pun nak anak gak..
Ya..aku percaya zel org gemuk cam kita ni bleh ngandung gak...

noradzlina.kamdani said...

tahniah zel, jaga kesihatan diri baik2..jgn naik hangin selalu, ceria, jgn tension2, jgn ahhh mcm2 lagi ko pun sedia maklum he he he TAHNIAH TO UR FMLY

I want to lose weight said...

Ye betul...

Nasib kita bukan di tangan doktor..
Kalau Allah dah kata kun fayakun tu..
Benda mustahil pun boleh jadi benar :))

Oleh itu, kawan2 lain sila berasa yakin..

cikbedahlaser said...

waaaa congrat..jaga diri bebaik... jaga makan..
jgn stress2....
nmpk kalip wat muke senyummm je...

jaga diri bebaik taw kak...

eeee ni yg sy pon xcited nk berusaha sama ni...

ieda said...

tahniah dik .. huuhu camner nak diet nieh dik .. heheh dah kena stop dulu nieh .. tapi still kena control makan takut blog tinggi dan rendah ..

anyway congrats , bukan dr penentunyer dik .. kalau kita x usaha x kan allah bagi .. so semua kerja allah :))

noor said...

tahniah Zel...pas ni tak yah diet2 dah yer...
jaga diri baik2 ye....
nanti khaleef meragam nak dpt adik, ko jgn la ngamuk2 lak yer...
hopefully dpt baby girl lak, insyallah...

Liena said...

Tahniah...Insya'Allah selamat ibu & baby...

susi said...

tahniah zel...

welcome to the club ibu mengandung 2010...masuk2 ler FB hospital bersalin tu...

bila edd ni...?

happy for u...tak semestinya gemuk takleh pregnant..sume rezeki dr allah...ehehehe

iswatie "colours of life" said...

Congrats...welcome to the club....cahiyok..lps nih harus makannnnnnnnn

wanna said...

kak zel..tahniah..
excited nyer..hehehe
kalep nk dapat adek..

jaga kesihatan elok2 k..
insyaallah kita org semua doakan kak zel sehat dan jgak baby..hehe

(wanna dah tutup blog)

sity nurul asyadha said...

congrats zel!! kene jaga kesihatan elok elok ni :)
due bila??

natrah norlin said...

tahniah sis.jaga diri elok.jgn kuar ke tpt2 crowded yer

Ida chubby said...

Tahniah Kak Zel..take care ok! Makin best la nnt blog akak :)

s.h.a.d.h.i.a said...

tahniah kak zel, agaknye tu la hadiah lepas dapat lose weight.. selalu nya kalu kita buleh turunkan berat, memang akan pregnant.. i.allah..

jaga makan tau, takut blood sugar ngan BP naik.. ok.. :)

aNa SuZaNa said...

tahniah kak,
bestnya ada baby...=)

Ieda said...

tahniah kak zel....

leeja said...

Zel, tahniah. patut la ari tu demam sakan. moga Allah beri awak n baby kesihatan yang baik. To Kalep jugak.

Alida Ali said...

Srnknya...saya berat 60++ pun tak mgandung lagi...ni yg jeles ni...

ain said...

tahniah ye kak...akaklah pembakar semangat saya.. saya pon gemok tapi nak ngandung gak...

I want to lose weight said...

Usaha tangga kejayaan :)

Ayu said...

Hi Zel, tahniah...u punya period pun tak regular ke? anyway,berat badan i pun 120kg, ketinggian 170cm...my menses lak dtg 3 bulan sekali...hari tu gi jumpa doc...he said i confirmed ada PCOS...Tapi syukur alhamdulillah i ada seorang anak perempuan yg dah 8 tahun pun...can u imagine..punya lah lama i nak dpt 2nd one..my hubby dah ckp, by next year we shall try for IVF...Insyallah...

I want to lose weight said...

Tak regular..

Bila diet baru regular..
Kalau tak kadang2 3 bulan sekali..
Pernah... setahun tak period

I want to lose weight said...

Tak regular..

Bila diet baru regular..
Kalau tak kadang2 3 bulan sekali..
Pernah... setahun tak period

Ms AiReEn MoHd said...

zel tahniah tuk ko..amin ya amin....doakan aku gak zel serupa ngan ko..aku mahu juga pleaseee..hehehehe suker nyer kalip nak ade adik

My Family said...

tahniah kak zell....akhirnya...berkat kesabaran.TC..

coconutt said...

selalunya mmg camtu, bila kita tak pikior kan nak pregnant, menjadi pulak....

sama le kita, 03 kali mcm tu le jadinya...

take care ya ? healthy diet okies ?