Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, May 17, 2010

Huhuhuhuhu.... (entry panjang nak mampssss)

Semlm aku mmg demam pun..
Elok je van SSM blah dalam kul 4.30 ptg..
Aku pun terus start enjin hala ke Klinik Nabila..
Dah dapat ubat demam & sakit tekak..
Terus ambik Khaleef smbl call Inche Izman suh beli KFC..

Sampai umah.. aku terus telan ubat demam 2 biji..
Wpun kat situ tulis sebiji.. tp aku rasa perlu makan 2 biji..
Sebab badan aku lebih besar dari org lain..

Pastu cakap kat Ahmad..
"MAMI TIDO... KALEP TGK TV SMPI PAPA BALIK.."

Tengah2 aku syok tido berselimut toto tebal smbl layan demam..
Tiba2 aku dengar Khaleef terjeluak..
Aku syak dia makan sesuatu cam kertas ke.. plastik ke..
Dia muntah air liur atas bantal Thomas..
Oklah.. takpe.. 1 bantal sahaja...

Lepas tu dia nak susu..
Abih sebotol... tiba2 dia duduk cakap nak muntah..
Tak sempat aku nak ambik kain..
Dah menyembur ikut mulut dengan hidung..
Abih laa 1 tilam & bantal tigger baru beli...
Dah laa bantal tigger tu kekabu... huwaaaaa !!!!!

Kesian kan.. mami dia sempat lagi tu cari hp nak snap...

Lepas dah mandikan dia sumer..
Suh dia lepak atas tilam aku pulak..
Sementara aku nak mop lantai basuh tilam bantal sumer..

Sekali aku dengar dia jerit "MAMI !!!"

Aiyooooo !!!! kali ni lagi dahsyat..
Bukan setakat muntah je atas tilam aku..
Siap terpancut cirit sebeban dalam seluar...
Abih kena tilam & bantal aku pulak...

HUWAAAAAA !!!!!!!

Aku demam ni !!!!

Bersihkan dia.. bersihkan rumah...
Bagi dia baring atas toto pulak..

Papa balik bawak dia nugget...
Bersungguh2 laa dia makan sbb katanya lapar..
Bagi minum air teh bunga..
Tak berani bagi susu...

Sekejap pas makan tu dia pekup mulut...
Meraban aku cari tuala letak depan dia..
Sebeban pulak muntah nugget atas tuala...

Tak boleh jadi.. terus bawak g Klinik Azhar..
Doktor cek.. katanya perut Khaleef kembung..
Tu sbb semua dia makan muntah..

Tapi aku syak lebih dari tu..
Semlm kan "HARI GURU" kat sekolah dia..
Aku syak dia sudah makan junk food..
Yelah semlm aku tgk sebeban dia bawak balik cam2 keropok..
Terus aku sorok kat PID...
Khaleef ni mmg tak tahan dengan garam MSD yg byk dlm junk food..
Dia cepat je nak kena asthma attack kalau terlebih..

So, hari ini... dalam demam2 itu...
Membasuh smpi washing machine tak larat nak spin..
Last2 kena perah toto & tilam & bantal sumer pakai tangan..

Lastly... PUAN ZEL apa khabar?

Huwaaa demam cam nak mampsssss..
Tapi sbb aku ni sangat komited bab2 makan ubat..
Hari ni dah rasa ok sket...

Malam tadi masa tengah gile2 punya demam..
Inche Izman tanya..

"MAMI TAK TGK INTERNET KE?"

"KENAPA? KAN MAMI TGH DEMAM.."

"YELAH MANA TAU LEPAS HADAP INTERNET TERUS SIHAT..."

Huwaaa !!!

SADAP YOU !!!!!
.
.
.

12 comments:

aMiYs said...

ciannye akak... rehat2 kak.. badan dah penat sgt tu...

ratusiput said...

eeeeeeeeehehehe...cian ko zel...takpe dugaan kecik jek tu.kalau tak...ko tak rajin nk membasuh tilam bagai...ehehe...smoga ko cpt sihat spt sedia kale ok...

I want to lose weight said...

Huhuhu..

Kalau time aku tak demam tak kisah ler nak mendobi apa bagai ni..

Tapi betui laa kata Izman.. hadap je Internet terus aku rasa SIHAT..

Hahahahahah

Ms AiReEn MoHd said...

hahaha baik punye ko kene saun ngan en izamn...kekekekekek sian kalip ...so da ok ker kalip weh?

I want to lose weight said...

Dah.. siap g sekolah hari ni..
Nak jumpa JACK..

Kawan baru dia..

Azimah@Melati said...

awal2 baca kesian giler ngan kalep ngan ko....sekali dah ujung-ujung gelak besar haku....

noor said...

JACK???
uih..bahaya tuh...kang "u jump i jump"...
hahahah

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU said...

hehehe.. adohai...
statement bergema tue....

mama_iris said...

kesian sambil tergelak...heeehe....ingatkan semalam loya2 sbb apa.....:-p

pearls.. said...

KO ZEL.. KESIAN KALEP.. TAK BAIK WAT DIA CAMTU...

HAA.. AMBIK KO.. HURUF BESAR AKU KOMEN KAT KO.. HAHAHA...

Beattey said...

kesiannyer kat ko Zel...simpati sungguh...kalau aku la...mau menangis sambil membasuh...

sue said...

Adoii la..nasib..nasib..sib baik deman tak terbantut..

Ayat Inche Izman tu yg lawaks tu..ekekekehhh...