Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, May 25, 2010

Terima kasih ols.. terbaekkkkk !!!

Terima kasih atas ucapan tahniah utk kami sekeluarga..
Kat blog.. kat emel.. kat msg facebook... kat sms..
Terasa sangat dihargai... sob.. sob.. sob.. (terharu)

Untuk yang nak tau apa jadi ada Pn Zel..

Aku masih sihat.... masih kuat makan... tiada morning sickness..

Untuk yang tanya camne tergerak nak cek UPT..

Sejak demam hari tu..
Wpun tekak perit.. tapi mulut tu nak makan je..
Pastu lepas makan cam tak kenyang-kenyang..
Perut masih nak disumbat sesuatu..

Pastu sakit pinggang..
Igtkan bawaan penat dari kes lawatan dulu..
Aku siap suh Inche Izman pijakkan belakang lagi..
Nasib baik tak apa2..
Mungkin lemak2 aku yg tebal melindungi fetus..

Sampai laa semlm..
Tiba2 aku menggigil kat pejabat..
Aku terus PM makcik Rehan.. tp dia kata normal..

Pstu on d way ke TF... asyik terasa cam aku mengandung..
Sebab pagi semlm masa nak pi keje..
Tiba2 kain baju kurung tak leh kancing..
OMG !!! terus naik timbang..
Eh, berat masih sama.. tp tak leh kancing.. konpius !!!

Maka malam tadi aku terus wat UPT..
Tu yg dapat gambor 2 line..
Test ulangan juga sudah dibuat.... masih 2 line (HAPPY!!!)

Perancangan

1- Khamis ni check up pertama di klinik gomen
2- 17hb Jun check up di KPJ Shah Alam dgn Dr Siti Esah
3- Nak kaji menu diet terbaru supaya tekanan darah stabil dan gula tidak tinggi.. takut weih, nnt baby dlm perut overweight

Bagi sesapa yang pakar dalam pemakanan...
Khidmat nasihat anda DIPERLUKAN...

The journey is still on :)
.
.
.

14 comments:

Azimah@Melati said...

agak agak lepas nie ada sesi 'bakar- membakar" lagi ker? haku dah lama tak mengorder nieh...

I want to lose weight said...

ada.. itu sambil tido je aku buat

mama_iris said...

akak kene senyuuuum selama 9 bulan ni...na mo hangen2 hokay...

I want to lose weight said...

kalep setakat ni okay lagi..
takde perangai pelik2

Mia-Ina said...

good news ni..tahniah la kak zel

mama_adam said...

JANGAN minum MILO/ANMUM (lemak tinggi)..pesanan Dr Kamal (PP Damansara Damai)

Susu? anlene pun dah cukup..:D

sy baru je bersalin 4 april...
pun obes mcm u..(kita serupaaaaa)

btw..i'm ur silent reader..:)

kak long said...

petua saje nih..
klu nk bb kulit cntk,gebu..
minum air kelapa muda...dlm seminggu 2/3 kali...ok la..

Hafiz said...

waaahhhhhh.... tahniah... tak lama lagi Khaleef dah jadi abang.... hehehehe... Aisar pun boleh dapat kawan baru.... :):):)

I want to lose weight said...

Anmum memang dari mengandung Khaleef telah diharamkan sama sekali oleh doktor untuk aku minum sbb berat naik dengan sangat pantas...

MAMA_ADAM

U obese ada tak sama paras dengan aku?

Ko beranak normal ke operate?

iswatie "colours of life" said...

wei...hang sblm nih mmg treatment ngan dr siti esah ker...aku pun kali nih ambik dia...gynae aku.....aku yer checkup hr esok

mama_adam said...

zel...sama aja obesnya..:D

kena minum air gula...segala tuh..

tiap kali appointment...buih mulut doc pesan..jgn mkn nasi byk2, jgn minum air manis, air kosong saja hokayy..(nikmat apa la yg dpt, kalau peknen asyik kena minum air kosong je kan),aku belasah je minum, tp sikit.

doc pesan lg, jgn mkn mlm..(hah..biar betul peknen xleh mkn mlm..tp apakan daya, dah obes cam haku ni..terpaksa la menurut perintah) tp haku mkn jugak, tp sikit.

btw, doc nak induce weeks 38, tp kuasa tuhan, haku sakit weeks 37, dan bleh bersalin normal. alhamdulillah.

dannn..masuk je 7 bln, haku mmg control sungguh2 segala pemakanan haku. sbb aku takut anak besar. buah pun doc x bg ambik byk2 woooo
(baby 1st - 3.64kg sbb haku langsung x control mkn. 2nd baby 2.96 aja, sbb haku control mkn bebbbb...)

sekian, dari sy yg obes tp nak pregnant dan terpaksa control mkn..:D

gud luck zel..:D

I want to lose weight said...

Ni cam kes aku masa peknen kalep..
Serba serbi sumer tak boleh..

PUAN ZALIA, SILA
- kurangkan nasi
- jgn makan berlemak...
- jgn minum manis banyak
- jgn makan buah sejuk
- makan sayur
- minum susu rendah lemak
- jangan tido banyak...

Yang lain sumer aku kot..
Tang jangan tido banyak tu tak leh dikawal..
Kadang2 sehari aku bantai tido smpi 15 jam..

Masa 7 bulan.. Dr seramkan aku.. dia kata Kalep dah 4kg +

Huhuhu... sekali kuar.. 3.1kg je

I want to lose weight said...

Watie..

Kalep dulu aku beranak kat sini je.. kat BAMC dgn Dr Siti Rokiah..

Kali ni sbb masalah obese gaban aku ni.. igt nak dengan Dr Siti Esah ler..

Aku selalu jumpa dia.. pasal biras, kak ipar & adik aku operate fibroid dengan dia..

Appointment pertama aku 17hb Jun ni

Puan Suraya said...

Salam kenal..

Tahniah. part xleh kancing tu funny la.. pas deliver leh la sambung journey balik kan.. :).

semoga dipermudahkan disepanjang kehamilan dan kelahiran nanti.

doakan sue gak, semoga ada rezeki untuk sue untuk memperoleh cahaya mata gak. amin. tak sabar nak pegang title bakal mummy.