Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 24, 2009

Menu Malam Ini

Sarapan..
Sebab dah 2 hari dok makan sayur2 je
Pagi tadi adalah sungguh lapar
Smpi umah MIL aku tgk ada nasi lemak
Aku pun tibai sebungkus + bingka 2 potong + karipap

LAZAT !!!!


Lunch tengahari tadi..
Masih bertemakan sayur-sayuran
bayam hijau tumis bawang + ikan bilis.. hirisan timun...
roti butterscotch 2 keping

Yang abih... roti tu je..
Lagi 2 yg sangat2 tiada rasa itu cuit sket2 je
Masih belum jumpa resepi yg betul2 boleh makan & aku suka makan & kenyang



Dinner pulak makan cam semalam
Timun + Salad + Sos Cili + Balsamic dressing

Tapi.. lepas tu rasa lapor yg amat2..
Mungkin sbb hari ni banyak sangat aerobik

Selongkar dapur mmg tak jumpa apa makanan kecuali biskut2 Khaleef
Dalam peti ais lak byk makanan Khaleef yg menggemukkan
Nugget.. Daging burger.. chicken ball.. hot dog...
Tiba2 jumpa maruku lemau ittew
Jadi laaaa... lepas kudap2 sket.. baru kenyang

Air hari ni banyak minum.. lebih dari 4L
Aerobik.. masih berjaya mengekalkan 2 kali sehari
Pagi 40 minit..
Petang 30 minit TBL + 10 minit Denise Austin (10 minutes Solution)

Lengan aku adalah sangat sakit...
TBL tu kan guna dumbell..
Mgkn hari ni urat2 tangan aku tak dapat terima lagi bersenam guna benda alah tu..
Dah 2 hari aku guna..
dan hari ni tambah sakit pulak.


Td aku gatal timbang berat...
turun 300g je wpun cam nak mampus aku aerobik + makan sayur2...
Tapi bak kata miss reen..
yg penting Inch Lose

Hari ni pakai baju kurung 2 1/2 tahun lepas..
Malang nyer aku lupa snap gambor
.
.
.







5 comments:

geraugebang said...

Dulu masa diet, lauk yang paling gerau suka:
2 ekor ikan cencaru bakar -cecah air asam yang dipotongkan sedikit cili dan bawang merah
nasi 1 cawan.
sup sayur - antara sayurnya,cendawan butang, carrot, bunga kobis.
tanpa setitik minyak digunakan.
Sedap juga.

Mak Doyah said...

Haah la, Zel amik la sikit protein, makan ikan bakar, atau rebus macam Reen buat tu, atau macam yg kakak gerau cadangkan...best sikit dari makan timun, saya pun tak lalu kalau makan timun ngan salad jek...atau buat tuna sandwich, guna tuna yg dalam air tu, jgn beli yg dalam minyak atau yg ada mayonnaise, guna roti gandum, lagi best...nak sedap sikit letak mayonnaise low fat..letak salad, baru leh makan..roti butterscoth tu kalori dia tinggi sikit la Zel, dari makan tu baik zel makan nasi..kalori lebih kurang jek..sebab ada butter, cuba baca label dia, dua keping berapa kalori..

I want to lose weight said...

Aku ni kan.. sebenar nyer...

ADALAH TAK SUKA, MALAS DAN TAK RETI MASAK !!

Segala hape aku masak sumer nyer

ADALAH TIDAK SEDAP !!!

huuhuhuhuhuhu

beattey said...

Zel..cayalah....banyak gak ko makan sayur ek...tapi bak kata mak doyah pun protein is kena amik la...kalau tak lambat untuk lose in inch tau....sebab dah ku praktikkan selama ni....adalah aku tak sempat nak senamrobik...tapi jalan kaki n jaga makan turun jugak berat aku...

Mey Mey said...

dasyat nyer senam...
kalu sy satu session jer nak pecah dh jantung..

syabas...syabas!
ok gak makan sayuran kekacang..
tp sy pernah dengar yang sayuran tanpa kekacang better for diet..
;)