Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 25, 2009

TBL - Week 4 (20/6 - 26/6)

Konon-konon berdebar ler pagi ni nak timbang
Padahal.. hari2 timbang ntah bape kali sehari...
Tapi, malam tadi sblm tido.. bacaan nyer ialah 119.2 kg..
Wlu bagaimana pun...
angka itu telah berubah pada pagi Jumaat yg mulia ini...

Keputusan nyer...

118.8kg

Maka nyer,,, 118.8 - 119.6 = 800 gram
Dumbell yg aku dok angkat hari2 tu lagi berat dari 800 gram..

Apa pun, aku sangat berbangga dengan diri aku sndr
Mgu ni.. aku berjaya aerobik 2 kali sehari selama 4 hari berturut
Target nak buat 6 hari (Ahad dikecualikan)
Tapi pagi ni ada hal kecemasan pulak berlaku..

Ahad tak leh aerobik sbb Inche Izman ada rumah..
Kesian aku tgk dia dok tahan senak perut..
Nak gelakkan aku aerobik ler tu
Tau laa aku aerobik tak solid cam pompuan2 dalam DVD tu..

Bukti bergambar seperti biasa


Fat Percentage = tentu sahaja OBESE hokay...


SEBAB-SEBAB PAGI NI TAK DPT AEROBIK

Ni ler sebab nyer... budak Ahmad adalah demam panas !!!

Demam terkejut budak ni....
Malam tadi masa dia nak tido.. time ni dah kul 2.00 pagi..
Dia masuk bilik dulu..
Tiba2 DUM !! pi tutup pintu bilik.. siap tekan kunci
Pastu menjerit takut sbb aku belum bukak lampu lagi

Aku pun panik gak...
sbb kunci2, beg duit, handphone sumer dlm bilik...
Khaleef dah menjerit kuat dah ketakutan dalam gelap..

Nasib baik teringat lampu kat tingkap suis kat luar..
Bila bukak lampu tu.. baru dia kurang panik..
Aku suh dia bukak balik pintu...
Bila dah bukak tu.. nmpk muka dia merah ketakutan..

Kul 3 pagi.. tiba2 merengek..
Rasa2 badan dah panas..
Suhu time tu dah 39.5..
Cpt2 pakaikan cool fever & bagi ubat
Nasib dia tido pastu smpi siang..


Kat Klinik Salehuddin.. Nasib baik tak kena asthma attack..
Ni jap tadi anto robot kat umah MIL aku...
Depa kata dia dah sihat sket.. tak panas dah..
Mula lompat-lompat cam biasa..
.
.
.






1 comment:

Mak Doyah said...

chaiyok zel, ada gak penurunan tu.....