Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, June 28, 2009

Workout Yang Mendatangkan Hasil.... 25SX Entry harap maklum

Selain dari beberapa helai baju lama yg telah muat kembali..

Tiba2 adalah membuak-buak !!!

Apa ittewwwww ?!!!!

Cik "P" ler... penentu kesuburan ku...

Lepas lahir nyer Khaleef dulu.. sekali je cik "P" mai..
Pastu aku menopause selama 18 bulan
Akibat dari pengambilan Progestin Injection...
Progestin itu juga menyebabkan kenaikan berat sebanyak 50kg

Lepas dah benti... cik "P" dtg balik..
Tapi on dan off
Cuma ada beberapa ketika.. yang 2 mgu sekali "P"
Start bulan Mac hari tu... mula balik on dan off...
Klu ada pun.. cam terlalu kurang...

Smpi laa mgu lepas yg aku aerobik 2 kali sehari itu..
Tiba2 cik "P" muncul di petang Sabtu yang berbahagia...
Agaknya.. lemak2 dah hilang dari salur2 tersebut..
Menyebabkan darah kotor itu ada jalan untuk keluar..

Malam tu Inche Izman balik...
Dah laa mgu sebelum tu.. adalah TAKDE SELERA...
Sebab badan penat dan sakit2 sementara nak biasa ngn aerobik..
Mgu ni lak, selera membuak-buak (OH TIDAK !!!)
Tapi.. Tapi... Tapi...

Terpaksa laaa... U pandang I.. I pandang U...
Pastu I tdo pandang kiri.. U tdo pandang kanan...
Khaleef terbungkang tdo tengah-tengah..
Betapa kesian nyer Inche Izman.. huhuhuhu..

Adalah BIL AIR TERTUNGGAK !!!
.
.
.





5 comments:

Ugly duckling said...

Actually, exercise ni akan melancarkan Cik P. Dalam kes saya, Cik P dtg 5 hari then berenti. Tapi kalau exercise vigorously dia akan keluar habis. Bila yang had last last tu nak keluar, siap migraine lagi. Nampak sgt darah kotor. Keep up with the exercise. You are doing so well :)

I want to lose weight said...

Hari ni pagi tak aerobik.. sbb terlalu membuak2 dan sakit perut.. harap2 petang kang dapat laa wat TBL 1 round pun jadi ler

The Biggest Loser Team said...

aku pun sejak consistent diet ni baru nak kuar cik p aku ni zel.. kalau tak ikut angin dia..kejap ada kejap takde.. maknanya aku kena buat cam ko..exercise jgk baru stabil hormon aku...

Mak Doyah said...

Baguskan exercise ni, boleh melancarkan cik P kita....selain dari tu, kalau selalu exercise , memang selera kat suami kita pun akan membuak2..macam lain macam jek..hehehe..macam zel ..so zel, marila kita exercise TBL petang ni...tak payah minum kacip2 fatimah dah....

Mey Mey said...

alamak bawah 25 tp dah terbaca pown..
ouish...jejaga kak..
krg terbabas jd dua..