Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 18, 2009

TBL - Week 3 (13/6 - 19/6) weight update

118.6 - 119.6 = + 1kg


Boleh nampakkan ?!!!
Sebab aku ada sangat2 kecewa..
Maka aku tak berniat nak snap gambor sekali lagi..
Bior laa kabur camtu..

Perkataan pertama yang keluar sebaik sahaja nombor2 tersebut dipaparkan
Ialah "BABI BETUL !!!!!"
Ini adalah perkataan sebenar...
Wpun nmpk agak kurang manners.. tp itulah yg terjadi
I just be honest hokay...

Aku maki siapa ?
Korang agak2 sapa yg kena maki itu...
Timbang ?
Nombor ?
Camera Handphone ?

AKU ?!!! tu lah jawapan dia...
Wpun aku rasa bersalah sbb maki diri sndr..
Tapi apa nak buatkan..

Perasaan nak hempuk timbang tu ke dinding muncul balik..
Kalau laaa timbang tu ada 4 dan aku dapat FREE semua nyer
Memang ada dah timbang cium dinding !!!


FAT PERCENTAGE - Obese
APSAL EK ?!!!!
Masa aku mula2 diet dulu.. adalah 134kg
Aku makan nasi... makan KFC smgu sekali... makan Mc'D...
makan pizza... makan nasi lemak... makan roti canai...
Tapi 14kg gone camtu je (proimmunise + bee pollen + girdle)
Boleh rujuk entry lepas2 dalam blog ni utk diet aku yg lepas..

Kepala tak tension..
Skang ni asal aku berada dalam keadaan sedar...
Pasti hal2 makanan, diet, exercise.. tu je berlegar-legar dalam kepala

Pasal Herbalife ke ?
Mungkin tak sajak kot ngn sistem badan aku
Sebab aku perasan sejak aku ber HL ni..
Adalah sangat susah turun berat !!!

Akak Subang tu kata pasal Noriday..
Tapi aku dah makan Noriday ni lama..
Setahun setengah dah... masa aku turun berat dulu pun..
Aku makan noriday juga..

Pasal exercise ?!!
Agak nyer lemak dah jadi otot..
Tu yang berat tambah je.. tak kurang2..

Pasal minum air 3L sehari ?!!!
Air pun mempunyai jisim gakkan..
Tentu boleh juga jadi naik berat..

APSAL ?!!! APSAL ?!!! APSAL ?!!!!

~Pendapat terbaik akan menerima COUPLE PHONECHAIN sumbangan Broochbizz~
(masih sempat wat promosi ;) hehehe)

Klu sumer nak tahu.. tahap kekecewaan aku pagi ini..
ADALAH melebihi daripada masa aku tahu Inche Izman kena pindah ke Mambang
Sebab time tu aku tak nangis pun..

Tiba-tiba.. pagi ini aku adalah seorang yg cembeng !!!!!

HHUUUUUAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!





10 comments:

POSH76 said...

zabar zel....ko kena paham no miracle in losing weight...kan aku dah speking omputih nie...actually ko kena sabar sbbnyer susah ko nak turun yelah body ko tgh meroyan sbb dia terkezut elok2 diberi makanan yg lazat2 sebelum ni tetiba ko dah tukar menu...konpom body terkezut beb...kalu nak selim in natural way omputih lagik...mmg slow but hasilnya maintain...cayolah cakap den...ko baru jer start dietkan...diet ajer w/out exercise and ur mind kena strong beb...kalu tak ko takkan jadi the biggest loser....renung2kanla...don't give up tau...

I want to lose weight said...

TQ TQ

ezza erisa said...

sebenarnya scale tu kekadang bukan penunjuk sebenar perubahan bodi kita sebab apabila kita diet, exercise..kekadang berlaku pembentukan otot. perlu diingat, otot berat.

Doktor Oz in Oprah once told the audiences, cara terbaik nak tengok different ialah dengan ukur lilit pinggang. Kalu makin kecil mean lemak makin berkurangan. doesnot matter the different is less than 1cm pun yang penting akan ada pengurangan. pernah tgk orang kurus tak ramping? tak ada kan? :)

ku pun dah 3 minggu statik, tapi tahan ajelah....anggap sahaja body dengan memberi cabaran untuk kita usaha lebih kuat. chewah. :)

boleh dpt hadiah tak? wakakaka

Mama Qashrina Imani said...

sabar kak, cayok2 bayak sikit...xpun akak nie gemuk air kot..apa kata akak try yang doc Rozemy punya produk..sebb bayk yang dh berjaya..tie bukn promete tapi kenyataan sebab masa tie beranak hri tu, tie tengok sendiri budak tu,lagipun klinik dia tie selalu p..Mahal xpa , janji puas hatikan.

aLiYaHaRiZ said...

Zel, akak rasa maybe cara zel ambik HL tu sendiri tau. akak pun ade ambik gak HL..tapi akak cume ambik F1 dgn Teamix je. yg F3 tu akak x ambik.

F3 tu kan untuk bentukkan semula kulit2 yg mengelebeh...kalau x salah akak lah..cube zel masuk kat Wanitamelayu.com , kat situ zel masuk thread kesihatan pastu klik kat atie herbalife.

Ramai yg kurus tau ikut dia punye cara lah...

Sekarang ni akak ambik JDM5 je..pun kurus gak..tapi yg x tahan tu x leh makan...huhuhu...kite suke makan...

Harap dapat membantu zel.

gerbera said...

cuba check page ni

http://www.dailymuscle.com/2008/02/21/i-just-started-exercising-why-am-i-gaining-weight/

ada info pasal gaining weight masa berdiet

Ugly duckling said...

Hi, saya understand kekecewaan anda. Saya pun exercise 7 kali seminggu sampai basah lencun. Junk food tak makan langsung. Makan nasi 5 sudu saja. Tapi berat turun tak sampai 1kg sometimes. Jangan pedulik scale tu, it is not our friend. How we feel and how orang lain perasan kita dah turun, that is important saya rasa. Teruskan usaha. Semoga kita berjaya :)

Missy_Reen said...

Zel...
Relax aa..sebab kan baru tukar product..it takes time..bile kite tesen lagi la susah nak turun... Reen masa bulan first tu slow2 aa tukar menu..cuma tak sentuh nasi jer tapi Burger King makan gak huhuhu...
lagipun betul kata Ezza tu walaupun berat tak turun jgn lupa utk ukur lilit pinggang and perut..
Reen nie dah 3 minggu main turun naik tapi ukuran cam kat perut makin turun... buat tomyam la baru best..makan ape yg kita suka (cam aku suka tomyam)...tapi dlm bentuk yg sihat.. kalau suka ayam ker buat ayam bakar..masak sayur campur (stir fry)... have fun with the menu... ehh..panjang lak citer..good luck k..give it 3 months...don't give up k

Azimah@Melati said...

adalah....server haku hari jumaat cam hazab..tak dapat masuk.....zel jangan give up..ko boleh.... macam dia orang kata body kau nie tengah terkejut....

try tukar regim makan ko tue...makan banyak kali...tapi portion sikit2.... aku rasa posh tau pasal nie eynda pun tau...cuma aku jek susah nak tukar regim nieh....sebab aku penah try jugak la...memang senang turun...tapi sebabkan ko masuk TBL nie.... kene kuat semangat.... cam ada member kata... have fun with your meal... insya'allah boleh zel chaiyok chaiyok...

errr nak adiah..kah kah kah...

I want to lose weight said...

Pemenangnya akan diumumkan hari ini..