Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 8, 2009

Moment Of Truth - TBL Week 2

Hasil selepas 1 minggu menyertai TBL
120.7 - 199.9 = 0.8kg
Oleh itu, adalah naik 800g

KASEH !!! Sila catat ye
Aku adalah kena DENDA pada mgu pertama ini

Apa2 pun, takde apa yg perlu dikesalkan
Bermula dari hari Rabu (3/6/09 - 7/6/09)
Adalah aku jugak yg makan nasi setiap kali lunch
Adalah aku jugak yg makan nasi setiap kali dinner
Wpun, hanya 1/4 nasi... tapi pada hakikat nyer masih makan nasi

Pastu tak ambik Detox Tea.. sbb aku malas nak berak kt kampung
Toilet umah nenek aku adalah sgt jauh dari rumah
Berjarak dalam 50 meter..
Kalau kena sakit perut malam..
Mmg aku sanggup berak dalam plastik je..
Pastu campak je dalam parit..

Shake ?!!!
Lagi laa tak yah ngada2 nak bershake2 kat kampung
Ngn makcik2 aku yg mulut machine gun sumer..
Malas aku nak tunjuk ke"poyo"an aku nak diet konon ni..

ALASAN !!!!!!!

Namun, mungkin sbb aku tidak melupakan aerobik..
Maka berat aku naik 800g sahaja
Kalau takde aerobik agak nyer.. mau 3-4kg.. cam selalu

rabu - jumaat = adalah aerobik sekali sehari
(jawapan kpd kes kain batik koyak)
sabtu = jalan2 kat penang
ahad = sangat penat !!
isnin = tak aerobik tp naik shaker2 ala Osim tu

Harap2 mgu ni berkesudahan baik
Sebab mgu ni pasti sangat penat kerja
Sbb kena keje sorang2 dari 9pg - 6ptg
.
.
.




4 comments:

Mey Mey said...

Hehehe..Orite kak.
Meh kiter usaha for the coming
week plak.
Best of luck!

ezza erisa said...

800gram je.mesti boleh turunkan balik...chayook chayokk!
:)

kAkYaNg said...

Slamat kenal. Best lah baca blog kamu inih. Agak lucu kesahnya. Thumbs up!!

niena..(,")(",)... said...

kak zel..kite nak cd aerobik tau..dh email dh....
minggu ni pun kite keje sorang...hehehe
selamat bekerja....!!