Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, December 21, 2009

Minggu Malas...

Ntah apsalkan.. mgu ni sangat malas nak hapdet..

Ku kuciwa tau !!!!

Berat naik 1.5kg... ntah apsal....

1- Tak makan nasi
2- Tak minum air gas
3- Minum air lemon smpi kecut-kecut gusi
4- Makan oren & epal hijau wpun aku benci
5- Makan JM5 + Bee pollen

So adalah sangat MELUAT !!!

Bila laaaa 99HTN nak abih ni...
Patutnya buat 19 hari je...
Nmpk sangat ler bukan nasi penyebab kegemukkan..
Aku dah rasa nak surrender ni..
Kalau bukan aku ler organizer..
Dah hari-hari aku makan nasi nih..
.
.
.

12 comments:

que_zul said...

sabar la zel...memang betul, kdg2 nasi tu bukan 100% penyumbang kenaikan berat badan...sy pun ni ha, berat tak turun2..malah naik lg ada..sy pun give up jugak...huhu

Mimy Hamid said...

kak zel...kita pun alami sama macam akak...dah puas cuba tak makan nasi...semua ikut...tension...kak cuba try serbuk beras perang..satu kotak baru RM10..tak yah kuar duit mahal2 beli jusmate 5..so far rasa kenyang

I want to lose weight said...

ye ke..

tapi beras perang bila masak jadi NASI PERANG

So, is cannot makan ler..

Tapi rasa dulu pernah cuba..

Tak sedap !! cam rasa makan beras berpasir..

Beras basthmati sapa pernah cuba ?

Anonymous said...

hr tu ada gi klinik, dia kata selalu org tak kurus bukan sbb tak mkn nasi, tp salah mkn, kita tak mkn nasi tp makan ayam la, jajan la dan lain2. pastu my sis ada bc, ada setgh2 org, 1st mth diet mmg naik bdn, next 2-3 mth br start turun. dan saya naik turun naik turun.

oli said...

zel...
mungkin u nak period kot that y berat badan naik!!!
i pun macam nak give up...
berat badan tak turun-turun pun!!! huhuhuhuhuhu

gebu's fairy tales said...

sy rasa akak dah nak period tu sbb naik semacam..perkara biasaaa..teruskan usaha anda

Mimy Hamid said...

bukan beras utk masak kak...dia macam makanan nestum...ok pe..

Faizah_Haris said...

lorr zellll...sabo3....hehehe...JM5 tu tak jalan gak ke??...adoiyaiii...time period mmg berat naik/tak turun2...ishkkk3....

I want to lose weight said...

Mungkin kot..

Sebab bulan lepas pun tiba2 naik sekilo..

PERIOD ?!!!

Maknanya TAKDE BABY jugak ler !!!


huhuhuhu..

double frustration !!!

Bimbo said...

rileks aa zel..ko kan organiser mana bleh tarik diri ..ehehe

mmg dah terbukti la sbnrnya bukan nasik penyebab berat naik..tapi cara pemakanan kita tu ..yg jadi naik sbb makan nasik sbb makan nye lebih dari keperluan ..hehe

tak makan nasik pon ko kene tgk apa jenis carbs yang ko ganti ..jgn makan lauk2 jer,masih tak ckup zat n badan ko akan salah faham, so badan akan simpan lemak untuk masa kecemasan.

aper2 pun,never give up. finish what u start ;)

Siti Naqia said...

Diet + senaman = BERJAYA

Anonymous said...

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/1_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/1_pharma4.png[/IMG][/URL]

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/2_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/2_pharma4.png[/IMG][/URL]

[URL=http://imgwebsearch.com/35348/link/mesothelioma/3_pharma4.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35348/img0/mesothelioma/3_pharma4.png[/IMG][/URL]

[url=http://bit.ly/ac01je]Online Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/coNz4o]Online Casino Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/ac01je]Online Gambling[/url]

[url=http://bit.ly/9q4tTo]Online Sports Gambling[/url]