Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, December 4, 2009

UNTUK NUFFNANGERs... kawan-kawan semua SILA BACA MESEJ DARI NUFFNANG INI...

Lately mmg sangat kecoh pasal hal klik-klik ni..
Wpun ada blog yang kata nuffnang says OK..
Tapi jenis aku ni..
TAKKAN PUAS HATI KALAU TAK TANYA SENDIRI

So, semlm... aku ada wat 1 ticket seeking advices from nuffnang..
Soalannya aku dah lupa exact wording..
Tapi lebih kurang camni laaa

I WOULD LIKE TO SEEK ADVICES FROM NUFFNANG.
MY BLOGGER FRIENDS AND I WERE EXCHANGED OUR CLICKED
ON YOUR ADS IN OUR BLOG.
IS IT LEGAL OR NOT?
I WILL STOP THIS ACTION IMMEDIATELY IF IT IS ILLEGAL.


Jawapan NUFFNANG
TOLONG JANGAN COPY PASTE KE BLOG ANDA
SILA BUAT LINK KE http://loseweight-chaiyok.blogspot.com
(aku pun nak traffic gak.. hehehe sempat)

Hi Zalia,

Thank you for your email. It is not against our Terms and Conditions if you click on someone\'s Nuffnang ads multiple times, but ONLY if it is because you are genuinely interested in the products/services the ads are offering.

If the purpose of clicking on said ads is solely based on a community\'s attempt to generate more profit from the ads, this constitutes fraud and is against our Terms and Conditions. Should any fraudulent activity like this be detected, action will be taken against those concerned immediately. Hope this answers your question.


Cheers,
Teoh Xinxian
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd


OLEH ITU.. AKAK AKAN STOP KLIK-KLIK..
KALAU AKAK P KLIK PUN..
SENYAP-SENYAP JE TAK TINGGAL JEJAK HOKAY..

Ala.. wat cam dulu-dulu ler..
Bila kita visit blog kengkawan..
Kalau ada NUFF ads tu klik jelah..
Tp no more rondaan berkala seperti sekarang..

Untuk insan-insan yang OTAI perasan bagus tu..
Kalau OTAI tu dikira masa lama berblogging..
Aku pun dah lama giler ngn benda ni..
Lebih dari 10 tahun..

Kalau nak tegur tu.. SILA LEBIH BERHEMAH !!
Dengan bukti yang kukuh..
Jangan main jatuh hukum.. pastu maki hamun orang..
.
.
.

19 comments:

touyakaruma said...

Ohhh memang tak boleh ... saya dah tau tapi wat gak . Cuma takdalaaa sampai refresh 18 kali satu blog hanya semata-mata nak klik nuff .

Maksud saya kalau saya gi blog mana-mana jumpa jer nuff , saya klik tak kisah laaa .. iklan apa .

Tapi tak citer kat shoutbox sebab malas nak type.

black_mel said...

owh...means xleh..ok2..

Apih said...

ok.. dibaca.. senyap² la plak.. hehe

sue said...

maknanyer tak boleh,tp klu iklan 2 mmg kita suka,kita klik jela..hehe

Jasfyra said...

ooo..xleh le plak.

setuju ngan akak,otai2 tu cuba ckp leklok..dia ingat dia dah lama sgt ke?plzzz la

MAKCIK REHAN said...

Alahhh... sebenaqnya buleh!
cuma lepasni takyah buat shoutbox khas utk nuffnang, takyah tinggal jejak klik-klik dsb.

Memasing phm2 jerla... bila ada member tinggal komen atau jerit2 sepatah dua ayat kat shoutbox, phm2 la... tu tandanya dia dah mai kelik! Lalu sepantas kilat, pi la kelik balik iklan dia senyap2.

wakakakaka... ajaran sesat dari MR aka peserta no 39.

Cik aiNa said...

yup2..ekceli buat team/ community klik nuff tu yang salah. klo kte gi masuk blog kwn2..klik oke je.

This is Mine said...

haih... baru tau....
mekasih atas info tue kak...
:)

I want to lose weight said...

BETUL..

Kalau setakat kita pergi ke blog tu and klik apa2 yang ada situ bukan masalah rasanya..

CUMA..

Tak boleh laa buat rondaan tetap seperti sekarang ni.

Klu lansung tak leh klik..
Sapa yg rugi ?
Nuffnang ngn kita jugak..

eynda said...

Owwhh baru ku tahu hehe...ok la lepas ni klik dlm diam hihi...

ultraman_88 said...

klu tertarik kat semua iklan mcm mana?hihi
bole la klik
aku suka semua iklan...

qiilans87 said...

haha ayt cam serah diri..adus..not like this la..adoi..pandai2 la survive wahai tuan blog

IxoR@ said...

sy faham skrg....terima kasih kak...lepas ni kita buat secara berhemah....

;D

I want to lose weight said...

Qiilan87..

Bukan bermaksud serah diri.. tapi kita kena hormat laa apa provider cakap.. bukan dia kata tak leh klik.. kalau suka klik ajer..

Aidi-Safuan said...

ouhh..camtuh rupanya...
aidi-safuan selalu kalo pergi blog orang lain ikot kalo tgk iklan lain daripada laen jer,klik teros.maximum iklan sama klik 2 jer.

kalo nak lebih,simpan esok.hihi...

farra8979 said...

oo.. faham dh...

thanks 4 d info...

Hazwan Hakim said...

tq for da info..

Tue said...

angguk2 :D

pikaka said...

baru saya faham.thx kak!