Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, June 1, 2010

Amukan Hajah Norlia :)

Ni kesinambungan dari kes bumbung umah aku tu ler..
Selalu mak aku kalau urusan pembinaan ni..
Mak aku deal terus ngn kontraktor je...

Ntah camne kali ni kamiorg terjebak dlm kes org tengah..
Mula2 sbb fikirkan org tu dah cam sedara sndr..
Tutup mata jelah..

Tapi dah melampau-lampau ler pulak..
Benda rege 100 dah jadi 150..
Ye pun nak ngelepet mak aku..
Agak-agak laa kan..
Mak aku tu bukannya lulusan darjah 5...

Semlm.. dtg keje 2 org..
Pastu keje sekejap je sbb ujan..
Ada laa dalam 3 jam..
Pastu claim kat mak aku 3 org.. bayar full day..

Hari ni.. janji nak mai kul 7.00 pg sbb ptg2 konpem ujan..
Aku ni gigih laa kul 6.30 pagi dah bawak kuar kete..
Bukak gate apa sumer...
Sudahnya smpi pukul 9.00 pg tak muncul2..

Mak aku call 10.30 pagi.. katanya tengah minum..
Sesaja jekan nak bagi mak aku hangin..

Sekali mak aku sergah kat umah aku..
Sebab semlm depa anta quotation...
Cam-cam benda laa nak ganti itu ini...
Mak aku nak tgk bukti brg2 yg dah rosak..
Bawak turun 10 keping je atap.. tp mintak 20 kpg..
Apa kes?!!

Pastu mintak bayar upah per day..
Mak aku tak setuju.. dia nak lump sum..
Bincang gedebuk gedebak apa sumer..
Dapat laa jalan penyelesaiannya..

Total RM2200.00 lump sum..
No more itu ini..
Suka korang laa nak mai kul bape.. balik kul bape..
Janji keje mau beres..

Aku senyap je..
Sebab kalau mak aku dah berubah jd incredible hulk..
Baik jgn banyak cakap..

Elok dia dah cakap..
"MAMA BAYARKAN DULU.. KO BAYAR BALIK MAMA"
(maknanya aku leh buat ansuran mudah.. muahahahaha)

I like hokay :)

Hidup Hajah Norlia :)
.
.
.

2 comments:

ibh said...

Bagus la tu zel...Kalau tak kerana amukan mak ko tu ..mau cincai2 ja kot depa buat keja...

noradzlina.kamdani said...

baik nye hjh norlia