Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 14, 2010

Driver LIPAS :))

Hari ni kena follow Hajah Norlia g PJ..
Pastu kena g KL...

Penat giler...
Dari Khamis lepas aku tak benti2 g sana sini..
Kalau jadi passenger takpe lagi..
Leh nganga je tido..
Ni kena jadi driver..

Semalam seharian kat Langkap..
Petang tu sempat balik Mambang kejap..
Beramas-mesra ngn Inche Izman smbil makan bihun goreng..

Lewat gak smpi Tg Malim balik..
Dah dekat kul 10.00 malam baru smpi..

Mula-mula Inche Izman tak bagi balik..
Tapi kesian pulak kat Khaleef...
Dia skang dah mereti kalau aku lambat ambik..
Semalam pun kak ipar aku citer dia dok merungut..

"MAMI NI LAMBAT BETUL.. GERAM KALEP"

Yang Inche Izman lak tak kasi aku balik..
Pasal dia kata kalau aku bawak kete sorang2 tanpa Khaleef..


"MAMI NANTI BAWA KETE CAM LIPAS..."

Hambek.. cam lipas hokay..
Aku tny gak apsal LIPAS?

Sebab...

Kalau sorang2 aku selalu nak cepat smpi..
Tapi takmo ikut highway sbb nak jimat :))
Pastu bawak tora terbang laju...
Menghoyong-hayang kiri kanan..
Sebab aku suka mengantuk bila drive..
Cam lipas baru lepas kena penyembur Ridset...

Muahaahahahaha ITU MACAM KAH?

Tu nama dia PRO :))
Tahun ni adalah ulangtahun ke-13 aku memandu di jalanraya
Itu yang berlesen.. yang tak berlesen.. ada laa 2 tahun sblm itu..
So, total2 ada dah 15 tahun memandu..
.
.
.

5 comments:

nurulhudaresad said...

wahai drebar lipas....jgn bwk kete danger2 ok.....tak mo...tak mo....even kalep takde pon,xleh jgk sbb baby ada dlm peyot....mami baby pon kene hati2 ok.....

I want to lose weight said...

Ni HABITat taw..

Susah nak ubah...

Tu sbb masa kat U..
Smer orang gelar aku ZEL TORA TERBANG

I want to lose weight said...

Tapi kalau ada Khaleef...

Akak Zel korang ala2 nenek melayu terakhir bawak kete :)

noradzlina.kamdani said...

aku br jek 11 thn drive...tp slalu ngantuk tahap gaban masa drive...aku suka sambil kunyah mknn ms drive (utk ilang ngantuk...) sbb tu aku gemuk kot?

iswatie "colours of life" said...

hahaha..itu mcm ka driver lipas...aku skrg cukup lemau nak drive keter..dulu waktu dapat lesen n ada keter br rasa nak tido ngan stereng keter ja...kalu boleh nak mai balik kerja pun suruh laki aku anto/ambik...