Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 17, 2010

Senarai Hitam :)

Ok ada beberapa komplen yang tak sedap didengar..
So, di sini aku nak wat penjelasan..

SENARAI HITAM

Aminah - PT, BOTR
Badariah - SW2M, PT (siap)
Faridah - PT, MLKSS (pos)
Julia - CP, CSS
Marina - TP, Irs
(nama-nama adalah rekaan semata-mata)

1- Aminah sudah pesan dan masuk senarai dan belum dibakar lagi "barang" itu dan belum bayar

2- Badariah sudah pesan dan pesanan sudah siap dan belum bayar @ aku belum inform

3- Faridah sudah pesan dan sudah siap dan sudah pos tapi belum bayar
(kemungkinan besar Faridah adalah regular customer, kawan rapat atau sedara mara si Zel.. so tak kisah laa dia bayar bila pun)

4- Julia sudah pesan dan sudah bayar tapi barang belum siap
Akak Zel selalunya memberi priority pada yg bayar awal wpun order lambat.. Sebab duit dah dapatkan, so tanggungjawab aku ler bagi cepat siap dan pos

5- Marina sudah pesan dan sudah bayar dan sudah pos

Oleh itu, sapa-sapa yang tak puas hati ngn Sistem Senarai Hitam aku ni..
Harap berhubung terus dengan aku..
Tak payah nak ngumpat belakang-belakang..
Pastu KO TAK ORDER pun yg ko bising tu...
Jangan nak merosakkan hubungan aku dgn customer aku..

Kalau ko nak menceburi jugak.. dipersilakan..
Aku tak halang pun.. tp pandai makan pandai laa simpan ;)
.
.
.

9 comments:

m.q said...

owh tidakkk
aku tanak disenaraihitamkan
aku nak jd customer plg bayik!!!

nurulhudaresad said...

adoyai ada gak jenis2 manusia mcm tu....
**dia rasa sistem dia bagus sgt kot....mmmmmm.....

I want to lose weight said...

Sistem ni senang je..

SAPA BAYAR DULU DIA DAPAT DULU :))

Kak Mah said...

lerr.... ada kes jugak ker zel.... sabar la bebanyak....aku memang BLACKLIST...ehehehehehe..

I want to lose weight said...

Kes tak puas hati..
Dah lama order tapi tak dapat-dapat..
Abih tu tak bayar camne aku nak pos

makcikrehan said...

oleh itu... kesimpulannya.. SILA CEPAT BAYAR.

pesanan ikhlas dari makcik rehan yang tatau ujung pangkal.

ratusiput said...

em biasela zel..dorang jeles tu bisnes ko meletops...ehehe...aku ok je...aku caye ko..ko caye aku...takde hal punye...ehehe..

noradzlina.kamdani said...

cian zel..sabo yek..biz mmg cenggitu

enichandiet said...

hmm..dah knapa la ade yg cakap2 blakang nih...jahat la...xbaik tau..k.zel mmg gud supplier cd bakar tau...saya aritu walopon fes time..tp oder ikut prosedur(iaitu email die) n byk cepat2..then dah dapat n tgh tgok x abis2 g nih..apeda...xbaik u ols...hm...